1asig.ro
1asig.ro

SUA: Costurile medicale, coplesitoare pentru generatiile Z si Millennials

5 min. / 1.540 cuvinte
Costurile medicale din SUA ii pot impiedica pe tinerii de astazi sa aiba grija de ei si sa se pregateasca din punct de vedere financiar pentru nevoile medicale si financiare de maine, arata un studiu realizat recent de Lively. Potrivit sursei citate, tinerii din generatiile Z si Millennials sunt nevoiti sa isi amane planurile de vacanta (31%) sau sa micsoreze semnificativ bugetul alocat distractiei/hobby-urilor (42%) ca urmare a costurilor medicale coplesitoare.

PROMO


Totodata, mai arata sursa citata, ingrijirea preventiva este imposibila pentru majoritatea tinerilor (63%), in vreme ce altii sunt nevoiti sa renunte la economiile pentru pensie (29%) sau sa intarzie achitarea unor debite (31%). Datele Lively subliniaza ca, astazi, costurile medicale sunt o piedica in calea independentei financiare chiar si pentru americanii instariti, in vreme ce costurile medicale dupa pensionare reprezinta o amenintare cu care se confrunta majoritatea.

"Adevarul este ca asistenta medicala dupa pensionare presupune costuri de 369.000 de dolari pentru un cuplu, in conditiile in care pretul mediu al unei locuinte in SUA de astazi este de 231.000 de dolari. Datele arata ca, din punct de vedere financiar, tinerii nu sunt la fel de independenti cum poate ca au fost parintii lor - sunt mai putini proprietari de locuinte, iar obtinerea unui nivel decent de trai reprezinta un obiectiv indepartat. Desi achizitionarea unei locuinte nu reprezinta un element esential pentru succes, crucial este sa poti avea grija de tine de-a lungul vietii. Costurile medicale vor continua sa creasca, iar tinerii pot avea probleme mari in a economisi pentru propriul viitor", explica Shobin URALIL - COO & Co-founder, Lively.

Cele mai importante descoperiri ale studiului "Wellness & Wealth: Consumer Insights Report":
  • Mai mult de jumatate dintre adulti (52%) au fost nevoiti sa amane investitii financiare importante ca urmare a costurilor medicale
  • Economisirea pentru pensie (25%), vacanta (24%) si achitarea debitelor (23%) sunt in urma cheltuielilor presupuse de sanatate
  • Aproximativ 80% dintre americani sustin ca, din cauza costurilor medicale tot mai mari, nu pot economisi pentru pensie, aceste costuri reprezentand o bariera si in independenta financiara
  • Costurile medicale determina tot mai multi tineri din Generatia Z sa reduca nivelul unor cheltuieli si/sau investitii in alte domenii: un buget mai mic pentru distractie/hobby-uri (50%), amanarea planurilor de vacanta (38%), achitarea datoriilor (31%)
  • Generatia Z este categoria cu cea mai mare probabilitate de a anula vizita la un doctor (59%) sau de a apela la ingrijire medicala doar in situatii exceptionale (38%)
  • 2 din 3 tineri din Generatia Z au ignorat o recomandare medicala din cauza costurilor presupuse de tratamentul respectiv
  • Aproximativ 50% dintre americani nu sunt pregatiti sa faca fata costurilor in eventualitatea unui accident sau a unei afectiuni cronice serioase
  • Peste jumatate dintre adulti (56%) nu sunt pregatiti financiar sa ingrijeasca un parinte bolnav sau batran (mai grav in cazul femeilor - 62% -, decat in cazul barbatilor - 50%)
"Desi aceste date sunt sumbre, orice consumator isi poate recastiga viata si, prin economii intelepte si sanatoase, isi poate propune ca obiectiv o pensionare sanatoasa si relaxanta", mai spune Shobin URALIL - COO & Co-founder, Lively.

Studiul a fost realizat in perioada 5-6 noiembrie si a analizat 1.000 de americani (cu varsta minima de 18 ani). Participantii au raspuns unui chestionar format din 10 intrebari cu privire la cunostintele si bugetele personale in domenii precum: asistenta medicala, practici si comportamente pentru o sanatate mai buna, capacitatea de a suporta cheltuieli medicale, precum si acoperirea prin asigurare.

574 accesari