1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SUA: Asigurarea impotriva inundatiilor, mai populara pentru tinerii din generatia Millennials

Asigurarea impotriva inundatiilor este de trei ori mai populara in randul tinerilor din generatia Millennials (cei nascuti intre 1981-1996) decat in randul celor din generatia Baby Boomers (nascuti intre 1944-1964), arata Insurance Journal, care citeaza un studiu realizat de NAIC (the National Association of Insurance Commissioners).

Per ansamblu, insa, mai arata sursa citata, mai putin de jumatate dintre americanii care considera ca asigurarea impotriva inundatiilor este importanta au incheiat o astfel de polita.

Studiul arata nu doar ca probabilitatea incheierii unei asigurari impotriva inundatiilor este de trei ori mai mare in randul tinerilor Millennials decat in cazul celor din generatia Baby Boomers, ci si faptul ca aceasta polita e mai populara in randul tinerilor Millennials si in comparatie cu generatia X - persoanele nascute in intervalul 1965-1980 (25% vs. 16%). Per total, tinerii Millennials spun ca asigurarea impotriva inundatiilor este o idee buna sau foarte buna (Millennials - 57%, generatia X - 41%, Baby Boomers - 24%).

Inundatiile recente, ce necesita investitii si eforturi sustinute de refacere si recuperare timp de mai multi ani, au subliniat inca o data ca, atunci cand vine vorba despre acoperirea riscului de inundatii, diferentele intre intentie si actiune sunt uriase. Potrivit studiului, 41% dintre respondenti sunt de acord ca o astfel de polita este o idee foarte buna, dar numai 17% spun ca au si achizitionat acest tip de asigurare, in vreme ce FEMA (the Federal Emergency Management Agency) spune ca doar 3% dintre locuinte sunt asigurate.

"Aceasta diferenta poate reflecta presupunerea comuna, desi incorecta, ca asigurarea locuintei acopera si riscul de inundatii", explica Eric CIOPPA - President, NAAC & Superintendent, Maine Bureau of Insurance.

In SUA, asigurarea impotriva inundatiilor e disponibila atat prin Programul National de Asigurare impotriva Inundatiilor (NFIP - National Flood Insurance Program), cat si prin intermediul companiilor private. Sursa citata mai arata ca, in martie 2018, nivelul total al primelor brute subscrise pe segmentul de asigurari impotriva inundatiilor era de 3,55 miliarde de dolari, o crestere cu peste 11 miliarde de dolari comparativ cu martie 2017.