1asig.ro
1asig.ro

SONDAJ: 2 din 10 romani doresc sa isi faca o asigurare privata de sanatate in urmatoarele 6 luni

5 min. / 1.540 cuvinte
Jumatate dintre romani aleg sa nu isi faca setul anual preventiv de analize, 2 din 10 se arata interesati de o asigurare privata de sanatate, iar doua treimi ar fi dispusi sa aloce o suma lunara pentru servicii medicale private, arata un sondaj online la care au participat 5.824 de respondenti, desfasurat in cadrul campaniei nationale de informare "Totul despre asigurarile de sanatate".

PROMO


Astfel, 48% dintre respondenti au declarat ca nu isi fac, o data pe an, un set de analize complet. 30% citeaza lipsa de timp ca motiv pentru acest lucru, 18% declara ca este un proces foarte complicat, iar 13% considera ca nu au nevoie de analize deoarece sunt sanatosi.


Daca au anumite simptome medicale, 7 romani din 10 (69%) cauta pe net informatii despre ce boala ar putea indica acestea. In urma cautarilor, 48% au declarat ca s-au dus la medic, 22% au optat pentru tratamente naturiste, 13% au luat medicamente pe cont propriu, in timp ce 17% nu au luat nicio masura.


81% dintre participantii la sondaj au declarat ca iau medicamente pe cont propriu din cand in cand, doar pentru afectiuni usoare (raceli, indigestii, dureri de cap etc.), in timp ce 14% nu fac niciodata acest lucru.

53% dintre respondenti au declarat ca nu cunosc diferentele dintre o asigurare privata de sanatate si un abonament medical.

Aproape 2 din 10 romani (19% dintre respondenti) au declarat ca nu au asigurare privata de sanatate, dar doresc sa isi faca una in urmatoarele 6 luni. De asemenea, 24% au o astfel de polita de la serviciu, iar alti 5% dintre respondenti au declarat ca si-au cumparat singuri asigurarea de sanatate. 52% dintre participantii la sondaj nu au o asigurare privata de sanatate si nu doresc sa isi faca una in urmatoarele 6 luni.


Intrebati ce suma ar fi dispusi sa aloce lunar pentru servicii private de sanatate, 29% au mentionat intre 50 - 100 de lei, 16%, sub 50 de lei, 14%, intre 100 - 300 de lei, iar 5%, peste 300 de lei. 36% dintre participantii la sondaj nu ar fi dispusi sa aloce o suma lunara pentru serivicii private de sanatate.

Esantion

Sondajul s-a desfasurat online, in doua etape: intre 20 noiembrie - 11 decembrie 2019, respectiv 20 ianuarie - 10 februarie 2020, la acesta rapunzand 5.824 de persoane - dintre care 59% femei si 41% barbati. 44% dintre respondenti au varste curpinse intre 35-55 de ani, 29%, peste 55 de ani, 17% - intre 26 - 34 de ani.

Despre campanie

"Totul despre asigurarile de sanatate" este o campanie nationala de informare dedicata asigurarilor de sanatate, dar si unui stil de viata sanatos, lansata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Campania s-a desfasurat in doua etape: 18 - 30 noiembrie 2019, respectiv 15 - 31 ianuarie 2020.

Obiectivele demersului au inclus, printre altele, promovarea beneficiilor oferite de asigurarile de sanatate, promovarea unui stil de viata sanatos, dar si schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ atunci cand vine vorba de sanatatea lor.

Demersul "Totul despre asigurarile de sanatate" a fost realizat cu sprijinul ISF, UNSAR, UNSICAR si PRBAR, fiind sustinut de EUROINS Romania, AEGON Asigurari, SIGNAL Iduna Asigurari, DESTINE Broker, INTER Broker, ASIGEST Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, DAW Management, GLOBASIG Broker si OTTO Broker.

Mesajele campaniei au fost transmise de RFI Romania, Revista BIZ si ziuaveche.ro, in calitate de Parteneri Media.

In cadrul campaniei, romanii au avut ocazia de a vorbi cu Inimila - primul chatbot care ofera informatii despre asigurarile de sanatate, dar si sfaturi despre un stil de viata sanatos, precum si de a raspunde mai multor provocari lansate sub forma de concursuri.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro/sanatate, pe paginile de Facebook Totuldespreasigurari.ro, Asigura-te si XPRIMM, dar si pe Instagram.2.709 accesari