1asig.ro
1asig.ro

SAFETY Broker a semnat contractul de colaborare cu WATFORD, cel mai nou jucator pe piata RCA

5 min. / 1.540 cuvinte
SAFETY Broker de Asigurare a semnat contractul de colaborare cu prima companie cu rating A din piata romaneasca de RCA, WATFORD Insurance Company Europe (WICE) - Sucursala Bucuresti.

PROMO


Produsele WATFORD se regasesc incepand cu data de 10 septembrie in platforma specializata "Life is Hard", SAFETY fiind brokerul care a emis prima polita RCA prin intermediul acestei platforme.

"Colaborarea se va extinde si la alte produse non-RCA ce urmeaza a fi implementate de WATFORD si oferite spre vanzare retelei de asistenti in brokeraj ai SAFETY Broker pana la sfarsitul anului 2018", a declarat, pentru 1asig.ro, Viorel VASILE, CEO-ul SAFETY Broker.

WATFORD Insurance a finalizat, inca din luna iunie 2018, demersurile necesare de autorizare a activitatii pe piata romaneasca de RCA, dupa ce anuntase, in decembrie 2017, ca a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere de aprobare pentru infiintarea unei sucursale in vederea lansarii operatiunilor de asigurare in Romania. "WATFORD Insurance se va angaja impreuna cu compania locala de servicii INTARO Insurance Services, sa furnizeze toate serviciile de management pentru operatiunile desfasurate in Romania ale WATFORD Insurance", se arata in comunicatul transmis de societate la finalul anului trecut.

Asiguratorul colaboreaza deja cu majoritatea brokerilor de pe piata, vanzarile politelor RCA fiind implementate pe marile platforme locale.

WICE Bucuresti este o sucursala a WATFORD Insurance Company Europe Limited, cu sediul in Gibraltar, care beneficiaza de un rating "A-" (A.M. BEST), functioneaza in UE din anul 2015 si este o subsidiara detinuta in totalitate de WATFORD Re Ltd., reasigurator cu sediul in Bermuda, avand un capital de 1,3 miliarde dolari la data de 30 decembrie 2017. WATFORD Insurance si filialele sale au contract strategic de management al subscrierilor cu subsidiarele companiei ARCH Capital Group Ltd. (Arch) - companie americana, listata pe bursa Nasdaq cu un capital de 11,3 miliarde USD. ARCH ofera asigurari si reasigurari la nivel mondial prin intermediul subsidiarelor pe care le detine, Arch Underwriters Ltd. si Arch Underwriters Inc.

WATFORD Insurance va activa in Romania in baza dreptului de stabilire - FOE (Freedom Of Establishment) - care se refera la comercializarea serviciilor de catre o societate de (re)asigurare printr-o sucursala deschisa in alt stat membru UE (statul membru gazda) - vanzare cu prezenta fizica si contact direct cu consumatorii.

Conform ASF, la 31 decembrie 2017, activau pe piata asigurarilor 11 sucursale (prin FOE), dintre care 8 au practicat activitate de asigurari generale si 3 au practicat activitate de asigurari de viata. Acestea au cumulat, in anul 2017, prime brute subscrise in valoare de 755,6 milioane lei, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Piata RCA a scazut in primul trimestru din 2018 cu 13% comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA a fost de aproape 927 milioane de lei, fata de 1,06 miliarde de lei in T1 2017.

La 31 martie 2018, pe piata asigurarilor isi desfasurau activitatea urmatorii asiguratori autorizati de A.S.F. pentru activitati de asigurari RCA: ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group, Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance, EUROINS Romania Asigurare - Reasigurare, GENERALI Romania Asigurare Reasigurare, GRAWE Romania Asigurare, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG Vienna Insurance Group si UNIQA.

4.424 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO