1asig.ro
1asig.ro

S-a aprobat componenta noului Consiliu de Administratie al BNAA. Cine sunt noii membri?

5 min. / 1.540 cuvinte
Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si-a ales, in cadrul sedintei recente, componenta noilor membri ai Consiliului de Administratie. Din acesta vor face parte, incepand cu 16 iunie a.c. (cand expira mandatul actualului Consiliu) urmatorii: Dinu GHERASIM (DONARIS VIG), Vladimir STIRBU (MOLDCARGO), Veronica MALCOCI (GRAWE CARAT Asigurari), Eugeniu SLOPAC (ASITO), Vadim SVISCIUC (MOLDASIG).

PROMO


Membru asociat a fost ales Tudor IURCU ( din partea companiei de asigurari GALAS, aceasta neavand licenta de a emite polite Carte Verde).

BNAA este membru al Consiliului Birourilor, cu sediul la Bruxelles, ce are calitatea de asociatie internationala a birourilor nationale din statele membre ale sistemului, , care administreaza si coordoneaza relatiile intre birourile nationale privind asigurarea "Carte Verde".

In Moldova sunt autorizate sa vanda polite Carte Verde urmatoarele companii: ACORD Grup, ASITO, DONARIS VIG, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari, ALLIANCE Insurance Group si ASTERRA Grup.

Piata de Carte Verde din Moldova s-a ridicat la 320 milioane lei in 2017 sau o cota de piata de 22,2% din total piata de asigurare. Vezi aici rezultatele pe companii.

De asemenea, BNAA administreaza si activitatea Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, astfel ca in cazul producerii unui accident rutier pe teritoriul Republicii Moldova, in care persoana vinovata nu are o polita RCA valabila sau vehiculul a fost neindentificat - BNAA se angajeaza sa plateasca despagubirea persoanelor pagubite din acest fond si ulterior, sa actiuneze in regres fata de persoana vinovata.

3.217 accesari