1asig.ro
1asig.ro

S&P: Reasiguratorii ar putea subestima cu 33 - 50% expunerea NatCat

5 min. / 1.540 cuvinte

Analistii S&P Global Ratings considera ca reasiguratorii si-ar putea subestima expunerea la riscurile de catastrofe naturale cu 33 - 50%, in ciuda eforturilor recente de a incorpora mai bine in modelele lor de business aspectele legate de schimbarile climatice, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Astfel, potrivit sursei citate, un nou test de stres realizat de agentia de rating a evidentiat potentialul de volatilitate semnificativa a veniturilor si a capitalului din cauza influentei schimbarilor climatice asupra frecventei si intensitatii fenomenelor meteorologice extreme si, prin urmare, a pierderilor asigurate.

Scenariul sau empiric sugereaza pierderi asigurate de 150 miliarde USD pentru industria de profil, la o perioada de revenire de 1 - 10 ani, dar se crede ca industria de profil modeleaza aceasta dimensiune a pierderilor ca fiind mult mai putin probabila la perioade de revenire cuprinse intre 1 - 20 si 1 - 30 ani.

Rezultatele scenariului indica o crestere semnificativa a valorii capitalului pe care re/asiguratorii ar putea fi nevoiti sa il detina pentru expunerile la catastrofe, cu un posibil agregat pentru industrie de aproximativ 21,17 miliarde USD. In plus, expunerea modelata la un eveniment de 1 - 10 ani pentru acest sector ar creste, per total, cu cel putin 7,4 miliarde USD.

Sursa citata mai arata ca 71% dintre reasiguratorii care au participat la un sondaj realizat de catre S&P au declarat ca au luat in considerare schimbarile climatice in ipotezele lor de stabilire a preturilor, dar numai 35% au inclus o componenta specifica a pretului alocat schimbarilor climatice.

Piata este considerata ca fiind izolata, intr-o anumita masura, datorita capacitatii sale de a reevalua anual pretul majoritatii politelor de asigurare a bunurilor, dar analistii avertizeaza ca reasiguratorii nu ar trebui sa se bazeze prea mult pe aceasta solutie, deoarece, din punct de vedere istoric, tarifele nu s-au miscat in masura necesara pentru a tine cont de viitoarele pierderi cauzate de schimbarile climatice.

"Riscurile nemoderate si dificultatile inerente in atribuirea evenimentelor extreme schimbarilor climatice creeaza riscul ca schimbarile climatice sa nu fie pe deplin reflectate in modelarea catastrofelor de catre reasiguratori, in special pe termen scurt", arata Dennis P. SUGRUE - Credit Analyst, S&P Global Ratings.

Nu in ultimul rand, agentia de rating sustine ca acele companii care adopta o abordare mai proactiva in ceea ce priveste intelegerea si adaptarea expunerii lor la riscurile climatice vor fi mai bine protejate impotriva volatilitatii viitoare a capitalului si a veniturilor pe fondul schimbarilor climatice. 

 

2.228 accesari