1asig.ro

Romania, piata cheie pentru EIG

5 min. / 1.540 cuvinte
EUROINS Insurance Group (EIG), actionarul asiguratorului EUROINS Romania, considera ca piata locala este de o importanta strategica pentru activitatea grupului, si intentioneaza o concentrare a eforturilor in scopul consolidarii prezentei la nivel local in asigurari, atat printr-o crestere organica, cat si prin noi achizitii.

"Managementul EIG vede in EUROINS Romania cea mai valoroasa investitie a sa, pentru ca potentialul de crestere este semnificativ superior mediei din statele ECE si din regiunea balcanica, in particular. Luand in considerare populatia si cresterea PIB, Romania prezinta o baza de evolutie stabila si puternica pe termen mediu si, in pofida mediului economic nefavorabil, ne asteptam ca subsidiara din Romania sa joace un rol principal in procesul de transformare a grupului intr-un jucator important in regiune", a declarat, pentru XPRIMM Newsletters, Zlatolina MUKOVA, CEO EUROINS Insurance Group.

Grupul EUROHOLD Bulgaria a investit, prin EIG, mobilul sau de expansiune pe pietele de asigurari generale din Balcani, 12,5 mil. EUR in vara anului 2007, pentru achizitia pachetului majoritar din ASITRANS Asigurari.

In ultimul an, grupul bulgar a capitalizat EUROINS Romania cu inca 3 mil. EUR, un alt obiectiv strategic care a fost realizat reprezentand transferul managementului privind reasigurarile catre grup, cu scopul de a spori capacitatea asiguratorului roman si de reduce costurile cu reasigurarea.

EUROINS Romania a incheiat anul 2008 cu o crestere de 63% a subscrierilor, pana la valoarea de 152,77 mil lei (aproximativ 41,5 mil. EUR), cea mai rapida crestere cunoscuta de vreo companie membra a EIG, spun reprezentantii asiguratorului bulgar.

La momentul actual, EIG opereaza in cinci tari din regiune - Bulgaria, Romania, Macedonia, Turcia si Serbia-, anul 2008 aducand un plus de 34% afacerilor grupului fata, de anul anterior, pana la 90 mil. EUR.

2.381 accesari
Sondaj

Cum vi se par masurile luate pana acum de asiguratori si brokeri in contextul COVID-19?

- Foarte eficiente
- Eficiente, insa mai pot fi imbunatatite
- Insuficiente, este nevoie de mai mult


PROMO