1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Robotelul Pepper incepe turneul ...

Robotelul Pepper incepe turneul national de educatie financiara

Banca Comerciala Romana, impreuna cu Asociatia Fab Lab Iasi si Asociatia EduPedu anunta startul turneului national alaturi de robotelul Pepper, cu o serie de evenimente inedite de educatie financiara, ce vor avea loc in scolile din sapte judete din Romania. Turneul va avea loc in perioada martie-iunie 2023, in orasele: Timisoara, Campia Turzii, Cluj, Iasi, Brasov, Bucuresti, Constanta si Galati si se adreseaza tuturor elevilor din scolile selectate.

Pepper este un robotel simpatic si inteligent, pregatit sa discute cu elevii de toate varstele despre educatie financiara, consum responsabil si ii ajute cu sfaturi despre cum isi pot gestiona mai bine bugetul si obiectivele. In plus, Pepper se pricepe si la conversatie, stie sa pozeze amuzant si are si cateva miscari de dans inedite, care il ajuta sa se imprieteneasca rapid cu copiii.

Tunerul lui Pepper a inceput pe 24 martie, la Timisoara, ocazie cu care 1.300 de elevi din ciclul primar ai Scolii Gimnaziale nr. 30, au avut ocazia sa il cunoasca pe robotel si sa invete educatie financiara, sa danseze si sa se distreze alaturi de el.

Sesiunile cu Pepper vor continua in tara in perioada martie - iunie 2023. Robotelul Scolii de Bani va vizita elevii dintr-o serie de scoli, in fiecare dintre cele opt orase incluse pe harta turneului, conform programului ce urmeaza sa fie comunicat pe pagina de Facebook a Scolii de Bani.

"Prin proiectele Scolii de Bani ne-am propus sa contribuim activ la educarea generatiilor urmatoare, iar cei peste 600.000 de romani educati financiar pana acum confirma ca tratam cu seriozitate promisiunea facuta. Mergem inainte, cu incredere si entuziasm, spre obiectivul nostru de a educa financiar cat mai multi romani care sa se poata bucura astfel de dorinte implinite si un viitor mai prosper. Prin initiative precum turneul lui Pepper, ne dorim sa aducem educatia financiara mai aproapede elevii de azi, intr-un mod interactiv si inedit, care sa le trezeasca interesul pentru subiect si sa ii ajute sa devina adultii de maine, impliniti si increzatori.", a declarat Claudia OPRESCU, Expert CSR, BCR si Scoala de Bani.

"Dascalii si elevii claselor primare de la Scoala Gimnaziala Nr. 30 Timisoara au primit o lectie inedita, din partea unui profesor carismatic, intelept, ce a fost indragit instantaneu de copii: robotelul Pepper. Acesta a povestit despre aparitia banilor si despre diferenta dintre nevoi si dorinte. La finalul intalnirilor cu fiecare grup de elevi, Pepper a dansat cu micii spectatori. Le multumim formatorilor care au cuprins in cadrul activitatilor cele 51 de clase de la nivelul ciclului primar si multumim BCR si Scolii de Bani pentru bucuria evenimentului! Cu siguranta, ne va ramane tuturor o amintire placuta si o lectie valoroasa despre rolul si gestionarea banilor.", a declarat Director Prof. Mihaela-Corina SORA.

Pentru a-l vedea pe Pepper si invata alaturi de el, cei care nu vor avea ocazia sa il cunoasca in cadrul turneului pot viziona seria de videoclipuri deja inregistrate de simpaticul robotel. Videoclipurile disponibile pe site-ul Scolii de Bani, la link-urile: Invata cu Pepper despre bani | Scoala de bani | BCR sau Intreaba-l pe Pepper despre bani | Scoala de bani | BCR. In cadrul videoclipurilor, Pepper explica de ce este necesar sa avem cunostinte de educatie financiara, cum ne putem optimiza cheltuilelile sau cum ne influenteaza bugetul aspecte precum "factorul latte".