1asig.ro
1asig.ro

Revoltele din SUA ar putea genera pierderi semnificative pentru industria de re/asigurari

5 min. / 1.540 cuvinte
In contextul in care revoltele din SUA continua sa se extinda la nivel national, pe fondul cazului George FLOYD, comparatiile cu revoltele civile anterioare din SUA sugereaza ca industria de re/asigurari s-ar putea confrunta cu pierderi semnificative, urmare a pagubelor cauzate de oameni, noteaza Reinsurance News.

PROMO


Moartea lui George FLOYD a generat, a doua zi, proteste pasnice in Minneapolis, insa acestea au devenit tot mai violente, nu doar in Minneapolis, ci in mai multe orase din SUA, in timp ce manifestatiile s-au raspandit si in unele parti ale Europei.

In conditiile in care, duminica seara, 40 de orase din 23 de state din SUA erau sub stare de asediu, arata sursa citata, acestea sunt, probabil, cele mai grave revolte din ultimii 60 de ani. Pana in prezent, cel putin cinci persoane si-au pierdut viata, fiind semnalate daune importante pentru cladirile si afacerile din zonele afectate. Desi o estimare a pagubelor nu e inca disponibila, o privire asupra celor mai costisitoare revolte civile din SUA arata ca situatia actuala are potentialul de a genera pierderi semnificative, care pot ajunge la ordinul miliardelor de dolari.

In acest sens, Reinsurance News arata ca, potrivit the Insurance Information Institute, revoltele din Los Angeles, din 1992, au provocat pierderi de 775 de milioane de dolari pentru industria de asigurari, ceea ce, azi, ar insemna aproximativ 1,4 miliarde de dolari. Acest eveniment a fost urmat de Watts Riots, tot in Los Angeles, in 1965, care a generat pierderi de 44 milioane de dolari pentru industria de asigurari - 358 de milioane de dolari, astazi. In topul celor mai costisitoare 10 tulburari civile din SUA, pozitia a treia este ocupata de revoltele din Detroit, din 1967, care au provocat pierderi de 42 de milioane de dolari - 322 de milioane de dolari, astazi.

Important de retinut, mai arata sursa citata, este faptul ca fiecare din evenimentele mentionate anterior se refera la daune provocate de revolte si tulburari civile intr-o singura regiune, in vreme ce revoltele actuale au ajuns in mai multe orase din numeroase state americane, astfel incat pierderi de miliarde de dolari pot fi usor estimate. Nivelul daunelor ramane incert, pentru moment, deoarece inca nu exista date cu privire la pagube, dar, in mod clar, exista potentialul ca acestea sa reprezinte o pierdere semnificativa pentru industria de re/asigurari. De remarcat este si faptul ca unele dintre companiile care nu au putut solicita despagubiri pe fondul pandemiei COVID-19 ar putea cere despagubiri in baza politelor de intrerupere a afacerii, urmare a situatiei actuale.

299 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO