1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Retragerea autorizatiei de functionare a ATE Insurance, cumparata de EUROINS, a fost publicata in Monitorul Oficial

Decizia Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de aprobare a transferului portofoliului de asigurari de la societatea ATE Insurance Romania, in calitate de cedent, catre societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare, in calitate de cesionar, si a cererii de incetare a activitatii si retragere a autorizatiei de functionare a ATE Insurance Romania a fost publicata in Monitorul Oficial.

Astfel, societatii ATE Insurance Romania i se interzice, de la data publicarii deciziei de retragere a autorizatiei de functionare (16 februarie a.c.), desfasurarea activitatii de asigurare, conform prevederilor din legislatie.

Totodata, EUROINS Romania are obligatia sa transmita contractantiilor si beneficiarilor contractelor de asigurare informatii cu privire la transferul de portofoliu, denumire si adresa. Contractantii notificati au dreptul sa denunte contractele si sa solicite restituirea primelor platite in avans si nealocate aferente perioadei de valabilitate neexpirate.

EUROINS Romania, parte a Euroins Insurance Group EAD, a anuntat, in ianuarie 2017, ca a incheiat acord de preluare a portofoliului de asigurari non-viata de la ATE Insurance Romania, subsidiara a PIRAEUS Bank, cea mai mare banca din Grecia. Ulterior, ASF a aprobat aceasta tranzactie, in iulie 2017.

In ianuarie 2018, Consiliul ASF a anuntat ca a aprobat transferul portofoliului de asigurari al ATE Insurance Romania catre EUROINS Romania si retragerea autorizatiei de functionare a ATE.

ATE Insurance Romania a fost infiintata in anul 2003, devenind parte afiliata la PIRAEUS Bank in 2012. In anul 2016, veniturile ATE Insurance Romania din prime brute subscrise au fost de 3,42 milioane de lei, in crestere cu 72% fata de anul precedent. In acelasi timp, compania a raportat o pierdere de 1,95 milioane euro.

EUROINS Romania a inregistrat, in anul 2017, prime brute subscrise in valoare de 472,9 milioane leva (circa 242 milioane euro), in crestere cu 22% fata de 2016. Cresterea se datoreaza in principal dinamicilor raportate de segmentul RCA (+21%), dar si a ratelor de crestere raportate de clasele non-auto, precum accidente (+69%), Cargo (+43%), raspunderi (23%) si property (3%). Profitul EUROINS Romania, a insumat, anul trecut, 38,2 milioane de leva inainte de impozitare.