1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Republica Moldova - membru deplin ...

Republica Moldova - membru deplin in cadrul Sistemului International de Asigurari "Carte Verde"

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) au anuntat ca Republica Moldova a devenit membru deplin in cadrul Sistemului International de Asigurari "Carte Verde".

Dupa doua decenii de monitorizare instituita de catre Consiliul Birourilor "Carte Verde" (CoB, Bruxelles), in raport cu Republica Moldova, implicit cu piata de asigurari autohtona, Asambleea Generala - organul de conducere al Sistemului International de Asigurari "Carte Verde" - convocata in data de 24 septembrie 2020 a hotarat "... de a nu prelungi statutul de "monitorizare" a BNAA din R. Moldova".

Respectiv, potrivit acestei decizii, BNAA - organizatie reprezentativa a companiilor de asigurari emitente de certificate "Carte Verde" - obtine statut de membru cu drepturi depline in cadrul SIA "Carte Verde".

Organul decizional respectiv, de asemenea, a desemnat-o pe dna Alina OSOIANU, director Executiv BNAA, in calitate de co-presedinte al Comitetului pentru reglementari interne, CoB.

Apreciind eforturile conjugate ale autoritatilor moldovenesti si participantilor profesionisti ai pietei de asigurari in remedierea carentelor atestate de-a lungul timpului si, in acelasi timp, sesizand anumite slabiciuni corporative, Asambleea Generala sustine imperativul implementarii neabatute de catre asiguratorii locali a cerintelor prudentiale - in sensul sigurantei financiare a entitatilor si in beneficiul asiguratilor. Concomitent, organele de conducere SIA "Carte Verde" se pronunta pentru "... mentinerea de catre BNAA a Programului de reasigurare si a Garantiei financiare externe", se mai precizeaza in anuntul CNPS si BNAA.