1asig.ro
1asig.ro

Remus LAPUSAN, avizat in pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere la UNIQA Asigurari

Remus Gabriel LAPUSAN a primit, miercuri - 18 septembrie a.c., avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea UNIQA Asigurari.

De asemenea, Remus LAPUSAN detine functia de membru si Presedinte al Directoratului la societatea UNIQA Asigurari de Viata, din august 2011, anul trecut primind un nou mandat la conducerea companiei.

Acesta are o cariera indelungata in piata asigurarilor, din 2003 pana in februarie 2011, ocupand pozitia de Director al UNIQA Asigurari Cluj, una dintre sucursalele cu cele mai bune rezultate la nivelul companiei. In februarie 2011, Remus LAPUSAN a fost numit Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de Viata.

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au inregistrat, in primele sase luni din 2019, prime brute subscrise in valoare totala de 48,6 milioane de euro, mai mari cu aproximativ 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Ambele companii UNIQA au incheiat primul semestru al anului 2019 cu un profit cumulat situat la nivelul de 1,71 milioane de euro, conform IFRS, se arata intr-un comunicat transmis de societati. Astfel, acestea au trecut pe profit, dupa ce in urma cu un an au avut o pierdere de 1,3 milioane de euro, conform unui raport publicat de grup.

UNIQA Asigurari a raportat, in primul semestru al anului 2019, o crestere de 21% pe segmentul de asigurari non-auto comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise in valoare de 16,2 milioane de euro, conform IFRS.

Iar UNIQA Asigurari de viata a continuat sa isi consolideze rezultatele si a incheiat primele sase luni ale anului 2019 cu un avans peste 20% al vanzarilor de produse traditionale, in timp ce vanzarile pe segmentul de asigurari cu prima unica s-au situat la acelasi nivel cu cel din perioada similara a anului anterior, inregistrand prime brute subscrise in valoare totala de 9,2 milioane de euro, conform IFRS.