1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Relansarea turismului continua sa imbunatateasca perspectivele acestui domeniu

Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) si-a actualizat perspectivele privind performantele financiare ale industriei aeriene pentru anul 2022, pe masura ce ritmul de redresare dupa criza Covid-19 se accelereaza.

Willie Walsh, directorul general al IATA, a declarat: "Companiile aeriene dau dovada de rezilienta. Oamenii calatoresc cu avionul tot mai mult. Pierderile vor fi reduse la 9,7 miliarde USD in acest an, iar profitabilitatea se profileaza la orizont pentru anul 2023. Este un moment prielnic pentru optimism, chiar daca exista inca provocari legate de costuri, in special de combustibil, si unele restrictii persistente pe cateva piete cheie."

Punctele forte ale previziunilor includ:

-Pierderile din industrie sa se reduca la 9,7 miliarde de dolari (imbunatatit fata de prognoza din octombrie 2021, care prevedea o pierdere de 11,6 miliarde de dolari), pentru o marja de pierdere neta de -1,2 puncte procentuale

-Rentabilitatea la nivelul intregii industrii in 2023 pare sa fie atinsa, cu America de Nord care se asteapta deja sa obtina un profit de 8,8 miliarde de dolari in 2022

-Cresterea in eficienta si imbunatatirea randamentelor ajuta companiile aeriene sa reduca pierderile, chiar si in conditiile cresterii costurilor cu forta de munca si cu combustibilul (acestea din urma determinate de o majorare cu 40% a pretului mondial al petrolului, evolutie care va continua)

-Optimismul industriei si angajamentul fata de reducerea emisiilor sunt evidente in livrarile preconizate de peste 1.200 de aeronave in 2022

-Cererea puternica, ridicarea restrictiilor de calatorie in majoritatea tarilor, somajul si cresterea economiilor personale alimenteaza o revenire a cererii care va face ca numarul de pasageri sa ajunga la 83% din nivelul anterior pandemiei

-In ciuda provocarilor economice, se asteapta ca volumul de marfuri transportate sa atinga un nivel record de 68,4 milioane de tone in 2022.

Veniturile sunt in crestere, pe masura ce restrictiile Covid-19 sunt ridicate, iar oamenii revin la calatorii. Provocarea pentru 2022 este de a mentine costurile sub control.

"Reducerea pierderilor este rezultatul unei munci sustinute pentru a tine costurile sub control, pe masura ce industria isi intensifica activitatea", a declarat Walsh. "Imbunatatirea perspectivelor financiare provine din mentinerea costurilor la o crestere de 44%, in timp ce veniturile au crescut cu 55%. Pe masura ce industria revine la niveluri normale de productie si in conditiile in care costurile ridicate ale combustibilului vor ramane probabil pentru o vreme, profitabilitatea va depinde de controlul continuu al costurilor."

In acest sens asigurarile de calatorie se vor alinia si ele acestor tendinte care reies din previziunile IATA si vor continua sa se dezvolte in acest an dar si in 2023.