1asig.ro
1asig.ro

Recomandari de siguranta rutiera pentru Mos Craciun

5 min. / 1.540 cuvinte
Chiar daca nu este la volanul unei masini, ci la carma unei sanii fermecate, asta nu inseamna ca Mos Craciun nu trebuie sa fie atent la drum cand livreaza cadourile, mai ales ca acestea trebuie sa ajunga la timp si... in perfecta stare.

PROMO


In cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "Iarna, la volan", derulata de GENERALI Romania alaturi de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, am lansat o altfel de scrisoare pentru Mos Craciun, care include mai multe recomandari de siguranta rutiera dedicate lui. Asadar:

Draga Mos Craciun,
  1. In goana ta de a duce cadourile copiilor cuminti, studiaza dinainte traseul pe care vrei sa mergi. Daca folosesti un sistem de navigare/ GPS, programeaza-l inainte de a pleca. Foloseste setarile audio pentru indicatii, ca sa nu fii nevoit sa iti iei ochii de la drum.
  2. Curata bine de zapada sania inainte de a porni la drum - inclusiv oglinzile retrovizoare si lampile de pozitie, dar si nasul cel rosu al lui Rudolf, pentru a avea vizibilitate, dar si pentru a fi cat mai vizibil :)
  3. Nu tasta adresele la care trebuie sa ajungi, nu trimite mesaje si nu folosi telefonul mobil cand conduci sania! Mesajele catre elfii care impacheteaza cadouri trebuie trimise inainte de a pleca la drum sau daca tragi pe dreapta in siguranta, niciodata din mers.
  4. Nu tine in mana si nu citi Lista Copiilor Cuminti in timp ce conduci sania.
  5. Stim ca impachetarea cadourilor e treaba grea, dar nu porni la drum obosit. Odihneste-te bine inainte de a pleca.
  6. Noaptea e lunga si cadourile care trebuie sa ajunga sub brad sunt multe: trage pe dreapta si ia o pauza la fiecare doua ore, chiar daca nu simti ca ai obosit. Chiar si renii iti vor fi recunoscatori pentru momentul de odihna :)
  7. Fixeaza bine cadourile, ca sa nu se deplaseze in timpul mersului si sa nu fii nevoit sa te intinzi dupa ele in timp ce conduci sania, ceea ce ti-ar distrage atentia de la drum.
  8. Indiferent de cat de mult te grabesti, respecta viteza legala si adapteaz-o mereu la conditiile de drum. Copiii te asteapta cu nerabdare, dar isi doresc sa ajungi in siguranta.
  9. Stim ca sunt gustoase, dar prea multe bomboane cu visine s-ar putea sa nu iti faca bine... Nu conduce sania daca ai baut alcool! :)
827 accesari