1asig.ro
1asig.ro

Reasigurarea property, intre 200-400 milioane euro in ECE. Un eveniment catastrofal "ar putea ucide" toate primele colectate

5 min. / 1.540 cuvinte
"La nivel mondial, deficitul de asigurare pe segmentul property se diminueaza foarte lent. In acelasi timp, la nivelul Europei Centrale si de Est, gradul de acoperire al asigurarilor de locuinte este foarte scazut", a declarat Thierry PELGRIN, Head of Continental Europe, Switzerland, in cadrul IIF 2017 Property Insurance - "The Nat Cat challenge".

PROMO


Totodata, Thierry PELGRIN a semnalat faptul ca, cel putin la nivelul Europei Centrale si de Est, cuantumul primelor de reasigurare pe segmentul property se situeaza in jurul valorii de 200-400 milioane euro, "deci, tinand cont de daunele din trecut, un singur eveniment catastrofal ar putea "ucide" toate primele colectate din regiune."

In acest sens, seful Continental Europe a punctat faptul ca una dintre tendintele observate cel putin la nivelul pietelor ECE consta in instituirea unor sisteme de asigurare obligatorii pe segmentul property. Astfel, in ceea ce priveste acest segment de piata, atat din punctul de vedere al primelor colectate cat si al capacitatii de reasigurare pe segmentul NatCat "exista un mare potential la nivelul ECE". De exemplu, PAID Romania este cel mai mare cumparator de reasigurare de NatCat dintr-un singur teritoriu din Europa Centrala si de Est.

1.694 accesari