1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Reactia CITY Insurance privind solicitarea de faliment

Dupa articolele aparute in presa privind solicitarea falimentului, CITY Insurance transmite, miercuri - 28 august a.c., un comunicat in care reia punctul de vedere al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara si publica o serie de rezultate din primele 7 luni ale acestui an, fara a mentiona si indicatorii de solvabilitate din perioada analizata.

Luni, 26 august, grupul de firme AutoCar, format din trei firme care administreaza unitati service, a anuntat ca a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara cu privire la cererea de faliment a societatii de asigurari CITY Insurance si a inaintat instantelor de judecata solicitarea privind cea mai mare firma de asigurari din Romania, in conditiile in care asiguratorul are datorii restante de peste un milion de lei catre grupul AutoCar.

Reprezentantii asiguratorului au transmis, miercuri:

"Cu privire la articolele aparute in presa despre o asa zisa cerere de intrare in faliment a Societatii de Asigurare Reasigurare CITY Insurance, facem urmatoarele precizari. Pentru perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019, asiguratorul raporteaza:
  • Total prime brute subscrise: 239 milioane EUR, echivalentul a 1,132 milioane LEI
  • Total numar polite emise: 4,07 milioane
  • Total numar dosare daune platite: 93,761
  • Total volum daune platite: 143 milioane EUR, echivalentul a 681 milioane LEI"
"Din acest punct de vedere, precizarile ASF aparute in presa - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania CITY Insurance este stabila din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate - ne scutesc de alte comentarii pe acest caz punctual", au mai precizat, in comunicat, oficialii CITY.

Recent, ASF a sanctionat Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance cu avertisment scris si stabilirea obligatiei de a transmite un plan de masuri pentru remedierea situatiilor inregistrate.

PROMO