1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Raport SWISS Re: 189 de dezastre naturale in 2014 care au cauzat pierderea a 12.700 de vieti omenesti

Anul trecut au avut loc 189 de dezastre naturale in intrega lume care au dus la pierderea a 12.700 de vieti omenesti, conform celui mai recent raport Sigma al reasiguratorului elvetian SWISS Re.

Desi, din punct de vedere numeric, numarul evenimentelor catastrofale a fost cel mai mare consemnat pana acum in rapoartele Sigma, numarul de victime a fost unul foarte scazut comparativ cu alti ani.

"Frecventa catastrofelor naturale pare a fi in urcare, anul trecut consemnandu-se un numar record de evenimente. Dintre acestea, furtunile severe au fost tot mai multe si au generat daune in crestere", se explica in studiu. Prin urmare, pe plan global, daunele asigurate cauzate de astfel de evenimente au crescut intr-un ritm anual de 9% in perioada 1990-2014.

Din punct de vedere al pierderilor economice cauzate de dezastrele naturale, anul trecut valoarea acestor pagube a fost de 110 miliarde de dolari, cu 28 de miliarde de dolari mai putin decat in 2013 si cu mult sub media anuala a ultimilor 10 ani, de 200 miliarde de dolari. Pierderile assigurate au totalizat 35 de milairde de dolari.