1asig.ro
1asig.ro

Raport: Autoritatile locale din Marea Britanie se confrunta cu sute de atacuri cibernetice in fiecare ora

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatile locale din Marea Britanie se confrunta, in ultima perioada, cu un numar neasteptat de mare de atacuri cibernetice, arata un raport publicat de GALLAGHER.

PROMO


Conform rezultatelor acestuia, 49% dintre consiiile locale au raportat faptul ca au fost tinta unui atac cibernetic de la inceputul lui 2017 si pana in prezent. Dintre cele 203 consilii locale care au raspuns solicitarii de informatii a GALLAGHER, 101 s-au confruntat cu tentative de atacuri cibernetice asupra sistemelor lor IT.

Mai mult decat atat, 37% dintre autoritatile locale din Marea Britanie au fost deja tinta unor atacuri cibernetice in prima jumatate a lui 2019. Per ansamblu, consiliile locale s-au confruntat cu 263 de milioane de atacuri doar in primele 6 luni ale anului curent, ceea ce inseamna o medie de circa 800 de atacuri cibernetice in fiecare ora.

Cifrele ar putea fi, insa, si mai mari, din moment ce alte 204 consilii locale au refuzat sa raspunda solicitarii de informatii a GALLAGHER. In estimarea companiei, s-ar putea vorbi chiar de un total de 500 de milioane de atacuri cibernetice asupra autoritatilor locale in primul semestru din 2019.

Un astfel de atac cibernetic poate duce la pierderi financiare semnificative. Mai mult, multe autoritati locale sunt cu atat mai vulnerabile cu cat nu detin o polita de asigurare adecvata. Doar 13% dintre consiliile locale detin o polita de asigurare impotriva riscurilor cibernetice, care le protejeaza financiar in cazul pierderii datelor sau pierderilor financiare.

722 accesari