1asig.ro
1asig.ro
ROMGAZ aloca 12,8 milioane de lei ...

ROMGAZ aloca 12,8 milioane de lei pentru asigurari de tip D&O

5 min. / 1.540 cuvinte
Societatea Nationala de Gaze Naturale ROMGAZ organizeaza o licitatie pentru achizitia de servicii de asigurare de tip D&O (Directors & Officers), fara fransiza, pentru membrii Consiliului de Administratie si directorii executivi din cadrul companiei.

PROMO


Durata acordului-cadru este de 12 luni, urmand ca anual sa fie incheiat cate un contrat subsecvent, valoarea totala estimata a acestuia fiind de 12,8 milioane lei (2,6 milioane de euro), potrivit anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

Criteriul de atribuire a contractului va fi reprezentat de cel mai bun raport calitate-pret.

Potrivit caietului de sarcini, polita de asigurare trebuie sa acopere raspunderea civila si profesionala a persoanelor asigurate pentru daunele/prejudiciile cauzate din culpa tertilor (ex: angajati; parteneri de afaceri; autoritati; actionari; compania, etc.) cu prilejul sau in legatura cu exercitarea mandatului de administrator al SNGN ROMGAZ SA, respectiv exercitarea mandatului de director al SNGN ROMGAZ SA.

De asemenea, polita va avansa costurile si cheltuielile de aparare (inclusiv onorarii avocati) rezultate din investigarea si apararea unei cereri de despagubire indreptate impotriva asiguratilor. Polita va acoperi si orice costuri sau cheltuieli de judecata pronuntate impotriva unui asigurat in favoarea unui reclamant (ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau a unei sentinte definitive). Daunele se platesc de asigurator reclamatului in numele asiguratului/asiguratilor responsabili de producerea prejudiciului.

Potrivit caietului de sarcini, acoperirea va cuprinde inclusiv "Practici privind angajatii" (Employment Practice Liability) pentru cererile indreptate impotriva persoanelor asigurate.

"Cuantumul primei de asigurare este fix si va fi ofertat pentru o valoare de despagubire de 100.000.000 EUR pentru administratori si pentru directorii cu contract de mandat", se arata in documentul transmis.

Polita va acoperi si urmatoarele costuri sau cheltuieli:
  • Costuri de urgenta, cu o sub limita de 500.000 euro pe eveniment si agregat (daca acordul in scris al asiguratorului nu poate fi obtinut in mod rezonabil inainte sa apara costuri cu apararea in cadrul oricarei cereri de despagubire, asiguratorul va aproba retroactiv respectivele costuri cu apararea);
  • Costuri de limitare a pierderilor: 1.000.000 euro;
  • Costuri de refacere a imaginii: 500.000 euro.
Acoperiri aditionale:
  • Cheltuieli de aparare privind poluarea: 500.000 euro, cu exceptia SUA;
  • Amenzi si penalitati civile: 100.000 euro;
  • Nivelul maxim aplicabil in cazul ofertelor publice secundare referitoare la tranzactionarea titlurilor de valoare va fi de 10% din capitalizarea totala a pietei, maximum 25.000.000 Euro (sau echivalent in valuta relevanta);
  • Nivelul maxim aplicabil in cazul achizitiilor de noi filiale - 15% din activele totale din ultimul Raport Anual.
Potrivit caietului de sarcini, se va aplica si acoperirea retroactiva pana la data 18 decembrie 2019.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 15 februarie 2021, ora 15:00.


3.190 accesari