ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


Bucuresti
-1
1 EUR = 4.6539 RON
1 USD = 3.7867 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea riscului in reasigurare in proportie de 100%


ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian organizeaza o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare de raspundere civila fata de terti. Contractul, incheiat fara fransiza, este pe o perioada de 2 ani.

Valoarea estimata totala este de 950.000 euro, conform anuntului publicat de ROMGAZ pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Criteriul de atribuire va fi "pretul cel mai scazut", iar contractul va fi incheiat pentru perioada 1 aprilie 2018 - 31 martie 2020.

"Suma asigurata este de 900 milioane de euro per eveniment, indiferent de numarul de evenimente", se precizeaza in Caietul de Sarcini.

Ofertantii trebuie sa prezinte angajamentul brokerului de reasigurare in legatura cu plasarea pe piata internationala a riscului in proportie de 100% la societati de reasigurare cu rating minim A- acordat de o societate acreditata.

Riscurile asigurate

Potrivit Caietului de Sarcini, "se acorda despagubiri pentru avarii sau distrugeri totale ori partiale produse asupra oricaror bunuri mobile sau imobile apartinand persoanelor fizice sau juridice ca urmare sau in legatura cu asigurarea serviciilor de navigatie aeriana, incluzand servicii de trafic aerian, servicii de comunicatii aeronautice, navigatie si supraveghere in domeniul aeronautic, servicii meteorologice aeronautice si servicii de informare aeronautica in regiunea de informare a zborurilor FIR - Bucuresti, precum si in cuprinsul sevtoarelor transfrontaliere de spatiu aerian".

De asemenea, se acorda despagubiri pentru vatamarea corporala, imbolnavirea sau decesul persoanelor fizice produse ca urmare sau in legatura cu serviciile oferite de ROMATSA.

In acelasi timp, se acorda despagubiri constand in echivalentul cheltuielilor de judecata, onorarii de avocat sau expert si altele asemenea, suportate de asigurat in cazul in care a fost actionat in justitie.

"Asiguratorul va rambursa asiguratului sumele platite de acesta cu titlu de cheltuieli de spitalizare, asistenta medicala, prin ajutor, inmormantare sau repatrierea corpurilor neinsufletite ori repatrierea persoanelor ranite si a altor acte imanitare desfasurate, necesare la data producerii accidentului care intra sub incidenta politei de asigurare", se mai spune in Caietul de Sarcini.

Conform cerintelor ROMATSA, in cazul unui eveniment asigurat, constatarea si evaluarea prejudiciului se va face de catre asigurator impreuna cu reprezentantul asiguratului sau persoana imputernicita de acesta. Despagubirile se platesc in euro.

ROMATSA va achita prima de asigurare in 8 rate trimestriale egale.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie 2018, ora 16:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 6 februarie 2018, ora 18:00.

Potrivit anuntului ROMATSA, ofertantii trebuie sa aiba o cifra medie de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2014, 2015, 2016) de minim 1,9 milioane de euro.

Media cifrei de afaceri globala pe ultimii trei ani (2014, 2015 si 2016) trebuie sa fie cel putin egala cu 1.900.000 euro (reprezentand dublul valorii estimate) sau echivalentul in alta valuta (la calcularea echivalentului leu/euro/alta valuta se va lua in considerare cursul mediu anual comunicat de BNR in anul respectiv).


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (ROMATSA are aproape un milion de euro pentru polita de raspundere civila si solicita cedarea riscului in reasigurare in proportie de 100%).

Noutati 1asig.ro
» "IIF 2018 - CEE & SEE - Regional Actuarial Insurance Conference": Principalele declaratii
» Noi numiri in echipele de management al investitiilor la NN Asigurari de Viata si NN Pensii
» Transformari in structura actionariatului GROUPAMA Asigurari
» Doua bilete la pretul unuia singur la conferinta "IIF 2018 - PROPERTY INSURANCE - the NatCat challenge and beyond". Inregistreaza-te acum!
» Sondaj 1asig.ro: Este pregatita industria de asigurari sa aplice regulile GDPR din luna mai?
» VIDEO: Alexandra SMEDOIU, CFA Romania: Politica fiscala, factor major de risc macroeconomic in 2018
» Calin RANGU, ales Vicepresedinte in Comitetul InsurTech Task Force al EIOPA
» Care sunt cel mai des intalnite "gafe" din CV-uri?
» VIDEO: Ce solutii au asiguratii nemultumiti?
» Oferta speciala la "The European Consumer Protection Conference": Platesti un bilet de participare si primesti unul gratis


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 14.11.2017 | 602 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM