1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

RMS majoreaza estimarea pierderilor asigurate dupa uraganul Ida pana la 44 miliarde USD

RMS, companie specializata in modelarea riscurilor catastrofale, estimeaza ca, urmare a uraganului Ida, pierderile pentru industria de re/asigurari se vor situa intre 31 - 44 miliarde USD, cele mai multe dintre acestea fiind legate de impactul vantului si al valurilor in regiunea Golfului. Cea mai recenta estimare a RMS include atat pierderile provocate de inundatiile interioare, precum si pierderile pe segmentul NFIP (National Flood Insurance Program) in Ohio Valley, Mid-Atlantic, Northeast si alte regiuni din SUA.

Pentru regiunea Golfului, estimarea RMS privind pierderile provocate de Ida nu s-a modificat comparativ cu estimarea anteriora (25 - 35 miliarde USD), incluzand pierderile provocate de vant si valuri (21 - 28 miliarde USD), inundatii interioare (1 - 1,5 miliarde USD), pierderi NFIP (2,3 - 4 miliarde USD) si pierderi pe segmentul de energie (pana la 1,5 miliarde USD). In Ohio Valley, Mid-Atlantic si Northeast, RMS se asteapta la pierderi industriale cuprinse intre 6 - 9 miliarde USD. 

Per ansamblu, estimeaza RMS, pierderile asigurate provocate, in SUA, de uraganul Ida ar putea ajunge la 44 miliarde USD, dintre care: 21 - 28 miliarde USD, pierderi provocate de vant si valuri; 5,5 - 8,5 miliarde USD, inundatii interioare; 3,8 - 6 miliarde USD, pierderi NFIP (National Flood Insurance Program); intre 700 milioane USD - 1,5 miliarde USD, pierderi pe segmentul de energie.

"Ida va ramane in memorie ca un eveniment provocat de vant si valuri de furtuna in Golful Mexic si ca un eveniment de inundatii in Mid-Atlantic si in nord-estul SUA. Furtuna a adus cantitati istorice de precipitatii, in doar cateva ore, in unele dintre cele mai expuse zone din aceasta parte a tarii. Multe localitati - de la Philadelphia, la New York -, au experimentat, in 6 ore, precipitatii care, anterior, se inregistrau o data la 100 de ani, ceea ce depaseste standardele de proiectare a cladirilor in acea regiune, provocand inundatii pluviala si fluviale la scara larga. Faptul ca aceasta regiune s-a confruntat, de asemenea, si cu precipitatii abundente aduse de furtuna tropicala Henri, cu cateva saptamani inainte, a exacerbat amploarea tuturor fenomenelor generate de Ida", subliniaza Jeff WATERS - Senior Product Manager, RMS North Atlantic Hurricane Models.

"RMS se asteapta ca pierderile asigurate asociate cu inundatiile provocate de precipitatii sa fie importante in Mid-Atlantic si Northeast. RMS estimeaza ca, per total, pierderile economice provocate de inundatiile din aceste regiuni vor fi de peste 15 miliarde USD, ceea ce inseamna ca cele mai multe pagube provocate de inundatii nu vor fi asigurate", spune si Firas SALEH - RMS U.S. Inland Flood HD Model.

Inainte de a afecta Louisiana, uraganul Ida a lovit si in Caraibe, cu rafale puternice de vant, precipitatii severe si inundatii care au afectat Cuba, Jamaica si Insulele Cayman. In acest context, RMS considera ca pierderile provocate de uraganul Ida in Caraibe sa fie mai mici de 100 milioane USD.