1asig.ro
1asig.ro

RMS: COVID-19 reprezinta si un apel la actiune in ceea ce priveste schimbarile climatice

5 min. / 1.540 cuvinte
Schimbarile climatice si pandemia reprezinta riscuri sistemice, iar riscurile sistemice au potentialul de a destabiliza pietele de capital si de a genera consecinte negative semnificative pentru entitatile financiare si, in general, pentru economie, subliniaza Hemant NAGPAL - Director of Market & Product Specialist, RMS -, citat de Asia Insurance Review.

PROMO


"COVID-19 este un eveniment acut, in timp ce schimbarile climatice reprezinta un eveniment cronic", a precizat reprezentantul RMS, care a mai adaugat ca pandemia COVID-19 a reprezentat unul dintre cele mai extreme evenimente din istoria moderna, fiind considerat un eveniment care are loc o data la 100 / 200 de ani, in timp ce schimbarile climatice sunt lente si, prin urmare, dificil de detectat si cuantificat.

Schimbarile climatice, o amenintare permanenta

"In ultimii 5 ani, industria de asigurari s-a confruntat cu pierderi de 250 de miliarde de dolari, in urma fenomenelor legate de schimbarile climatice", a punctat Hemant NAGPAL.

Efectul schimbarilor climatice asupra oceanelor poate avea un impact urias asupra vremii. Nivelul marii creste odata cu riscul de inundatii, mai ales in ceea ce priveste inundatiile generate de furtunile severe care afecteaza zonele globale de coasta.

"Schimbarile climatice sunt reale si vor continua sa aiba un impact semnificativ asupra mediului. Balanta riscurilor inclina spre o lume mai calda, pe masura ce ne confruntam cu inundatii mai frecvente, furtuni mai severe si precipitatii mai abundente", sustine reprezentantul RMS.

Impactul COVID-19 va fi resimtit o perioada indelungata

In ceea ce priveste pandemia COVID-19, Hemant NAGPAL a declarat ca aceasta a afectat, atat direct, cat si indirect, mai multe segmente, inclusiv aviatia si lanturile de aprovizionare.

"Pentru asiguratori, pierderile vor viza o gama larga de acoperiri prin asigurare, cu pierderi semnificative pe segmentele de sanatate si raspunderi", arata Hemant NAGPAL, care mai adauga ca, in climatul actual, vom asista la o recuperare lenta a business-urilor.

"COVID-19 va ramane aici pentru o perioada, iar modelarea va deveni un element critic al modului in care gestionam riscul, fie ca vorbim despre relansarea economiei, fie cu privire la furnizarea de solutii practice de asigurare."

De asemenea, Hemant NAGPAL - Director of Market & Product Specialist, RMS -, a sfatuit stakeholderii sa colaboreze, pentru a contracara impactul fizic pe scara larga al schimbarilor climatice.

2.401 accesari