1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

RECREX va detalia aspectele specifice fraudelor Carte Verde in cadrul Forumului anual de gestiune a daunelor si frauda in asigurari - Madrid 2017

RECREX, prima companie din Suceava, cu capital integral romanesc, autorizata sa deruleze servicii de corespondent Carte Verde, va participa la editia din 2017 a Forumului anual de gestiune a daunelor si frauda in asigurari de la Madrid, prezentand aspectele specifice ale cazurilor de frauda asociate daunelor produse in afara granitelor tarii de resedinta a vehiculului.

Evenimentul reuneste reprezentanti ale tuturor companiilor de asigurari (responsabili pentru domeniul daunelor si antifrauda), reprezentanti ale OFESAUTO (Biroul Asiguratorilor Auto din Spania), companii din sectorul regularizarii de daune, reprezentanti ai politiei, case de avocatura specializate in asigurari precum si companii de servicii de IT.

"In Europa se subliniaza necesitatea companiilor specializate pe segmentul daunelor auto care pot oferi expertiza si in cazul fraudelor. RECREX a lansat deja pe piata servicii specializate, iar rezultatele inregistrate de noi pana acum releva ca frauda este o amenintare perpetua pentru asiguratori, iar daunele petrecute in afara tarii necesita de fiecare data o atentie sporita din acest punct de vedere", a precizat Daniela BADALUTA, Fondator, RECREX.

Editia din 2016 a evenimentului a pus accent pe fluxul informatiei intre asiguratori, asigurarea transparentei in caz de dauna, dar si pe drepturile si obligatiile asiguratorilor in cazurile de regres.

Santiago Martin GIL - Senior Advisor HDI Global, a atras atentia ca asiguratorii au pierderi pentru ca nu investesc suficient in gestionarea de daune si mai putin in frauda, iar in piata spaniola de profil nu exista companii specializate in servicii antifrauda pentru domeniul asigurarilor. "Prin simplul fapt ca un client stie ca o companie are contractat un serviciu eficient antifrada, intentia de a frauda scade vertiginos.

De asemenea, Gonzalo ITURMENDI - Director Asociat al Bufete G. INTUMENDI y Asciados (casa de avocatura) si Secretar General AGERS (Asociatia Spaniola de Gestiune a Riscurilor si a Asigurarilor) a declarat ca in Spania, in 2015, au fost 120 milioane de polite de asigurare si toate acestea poarta risc deauna si implicit de frauda. Conform estimarilor sale, fraudele conduc la despagubiri necuvenite de circa 500 de milioane de euro pe an, in Spania.

PROMO