1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Premierul Pavel FILIP, referitor la situatia pe Carte Verde: Acolo unde apar probleme, suntem gata sa intervenim

Garantarea stabilitatii pietei de asigurari este o prioritate a Guvernului de la Chisinau, unde va fi asigurata predictibilitatea, similar sectorului financiar-bancar, unde au venit investitori precum banca Transilvania si BERD, a afirmat de curand Premierul Republicii Moldova, Pavel FILIP.

Declaratia a fost facuta in contextual unei intalniri a oficialilor de la Chisinau cu reprezentantii Consiliului Birourilor Carte Verde de la Bruxelles.

"Piata asigurarilor creste, garantiile financiare sunt indeplinite, iar asiguratorii locali achita despagubirile. Asta inseamna ca lucrurile se misca in directia corecta". De asemenea, potrivit acestuia, piata asigurarilor genereaza venituri, fiind capabila sa acopere pe deplin volumul obligatiilor asumate, iar produsul de asigurare Carte Verde este unul profitabil. "Acolo, unde apar probleme, suntem gata sa intervenim", a mai spus Pavel FLIP.

In acelasi context, Presedintele Comitetului de monitorizare al Consiliului Birourilor de la Bruxelles, Daniel WERNLI, a remarcat o buna colaborare cu Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) si importanta fortificarii acestuia. "Vrem ca BNAA sa fie unul puternic, functional si un partener de incredere", a accentuat acesta.

Amintim ca Moldova a intrat in sistemul Carte Verde in anul 2001, iar pana in 2009 a detinut calitatea de membru tranzitoriu. Ulterior a fost decisa intrarea intr-un proces de monitorizare, calitate mentinuta pana in prezent. De asemenea, in octombrie 2015, Moldova a fost suspendata din sistem, decizie revocata ulterior in iunie 2016. De asemenea, in 2017, a fost luata decizia Consiliului Birourilor de prelungire a perioadei de monitorizare pentru Moldova cu 3 ani. Mai multe detalii aici.

Situatia Moldovei in cadrul sistemului Carte Verde dar si alte realitati ale pietei de profil au fost discutate de curand in cadrul celei de a doua editii a Conferintei de Asigurari din Republica Moldova, care a avut loc in data de 2 octombrie a.c., la Chisinau, reunind peste 130 de participanti.

Vezi aici prezentarile sustinute in cadrul evenimentului, inclusiv a oficialilor Consiliului Birourilor Carte Verde!