1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Posta Romana va oferi servicii bancare in parteneriat cu Patria Bank

Patria Bank (fosta Nextebank) a primit avizul BNR pentru vanzarea de produse si servicii financiare prin oficiile Companiei Nationale Posta Romana, incheind astfel una dintre etapele importante ale procesului de concretizare a acordului de intermediere de produse financiar-bancare si de prestare de servicii bancare externalizate, a anuntat banca.

"Selectia partenerului potrivit pentru acest proiect, pe termen lung, a fost urmarea unui proces de consultare a pietei bancare si a unei selectii transparente, in contextul dialogului cu bancile care si-au manifestat interesul", se arata intr-un comuniccat transmis de Posta Romana.

Pe modelul altor administratii postale europene moderne, la ghiseele Postei Romane selectate la nivel national si implementate etapizat, se vor putea tranzactiona produse bancare retail in conditii de proximitate si convenienta, in beneficiul tuturor clientilor. In prezent, proiectul va beneficia de o etapa pilot, urmand ca dispersia la nivel national sa continue accelerat, incepand cu 2017.

"Posta Romana isi urmeaza parcursul strategiei asumate prin guvernanta corporativa, de modernizare accelerata comerciala si operationala a companiei, iar acest nou proiect major de succes se alatura tuturor initiativelor si parteneriatelor recente. Serviciile financiare vor constitui, alaturi de alte proiecte de afaceri initiate, o alternativa de viitor la tendinta de scadere a pietei de corespondenta in Romania", a declarat Alexandru PETRESCU, Directorul General al Postei Romane.

Conform bancii, produsele financiare oferite intr-o prima faza clientilor Posta Romana vor fi credite, depozite, carduri si instrumente de tranzactionare (cont curent, digital banking), toate produsele fiind construite si adaptate profilului clientilor operatorului national de servicii postale, in special, si tuturor clientilor persoane fizice, in general.

"Momentul este unul extrem de important pentru Patria Bank si pentru partenerul nostru strategic Posta Romana, dar in special pentru societate si populatia din mediul urban si rural din zonele mai putin sau deloc deservite de banci, care va avea, astfel, acces la produse si servicii bancare in masura sa le asigure nevoile de finantare, economisire si tranzactionare. Proiectul a fost gandit sa asigure clientilor o asimilare naturala si simpla a produselor bancare, folosind tehnologia pentru facilitarea procesului de inrolare, pe de o parte, si transparenta si asistenta multichannel pe de alta parte", a declarat Horia MANDA, Presedintele Consiliului de Administratie al Patria Bank.

Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990 nefiind o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, respectiv isi constituie veniturile din contracte comerciale si se autofinanteaza. Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania.

In martie 2016, Nextebank si-a schimbat denumirea in Patria Bank, dupa ce a fost preluata in urma cu un an de de catre fondul de investitii Axxes Capital.