1asig.ro
1asig.ro
Posibilitatea producerii unor ...

Posibilitatea producerii unor accidente auto, printre cele mai mari ingrijorari ale romanilor

5 min. / 1.540 cuvinte
In 2020, 58% dintre romanii care au raspuns in cadrul unui studiu realizat de UNSAR - IRES spun ca sunt ingrijorati de posibilitatea de producere a unui accident rutier, eveniment care le-ar putea afecta nu doar sanatatea, ci si situatia financiara.

PROMO


Astfel, accidentele auto, alaturi de incendii si imbolnavire, sunt cele mai mari ingrijorari ale romanilor care au raspuns la intrebarea "In ce masura va ingrijoreaza riscul producerii urmatoarelor evenimente nedorite care va pot afecta situatia financiara actuala?".

"Lucrurile sunt ingrijoratoare, fapt evidentiat si de rezultatele Barometrului UNSAR - IRES, lansat in luna mai a.c., cu privire la perceptia romanilor vizavi de evenimentele nedorite care ii ingrijoreaza. Conform Barometrului, accidentele auto au ajuns cea de a treia cauza de ingrijorare a romanilor (+ 1 pozitie vs. 2019). In 2020, 58% dintre romani au declarat ca sunt ingrijorati de posibilitatea de producere a unui accident rutier, la fel de mult ca si imbolnavirile. Sunt cifre care ne spun ca accidentele sunt o preocupare foarte importanta pentru noi toti", a declarat Alexandru CIUNCAN, Directorul General al UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, prezent in emisiunea Ora de Risc by XPRIMM.



Barometrul UNSAR-IRES a fost realizat in luna mai 2020 pe un esantion de baza de 1.309 persoane cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani si pe un esantion de screening de 2.555 de persoane cu varsta de peste 18 ani, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maxima tolerata de +/-2,7% pentru esantionul de baza si de +/-2% pentru esantionul de screening.

Amintim ca Romania ocupa prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2019, cu 96 de morti la un milion de locuitori, la acelasi nivel ca in anul precedent si cu mult peste media UE care a fost de 51 de decese la un milion de locuitori.

De asemeni, Romania are piata de asigurari auto cu cea mai mare rata a daunei din Europa Centrala si de Est.

Pe langa propriile demersuri de siguranta rutiera, UNSAR este si sustinator al companiei FII TREAZ LA VOLAN!, initiate de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, care anul acesta atrage atentia soferilor asupra pericolelor agresivitatii la volan, dar si asupra necesitatii de a fi mai politicosi in trafic.

Desi reprezinta un risc greu cuantificabil in cifre, agresivitatea la volan creste semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alaturi de factori precum oboseala, neatentie, alcool sau lipsa de experienta. Tocmai de aceea, in 2020, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Aceasta se desfasoara in perioada 15 iulie - 30 septembrie a.c.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Ghid de siguranta pentru ciclisti - Un demers al industriei de asigurari din Romania

412 accesari