1asig.ro
1asig.ro

Politistii au verificat starea tehnica a vehiculelor intr-o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii au desfasurat, la nivel national, timp de doua zile, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defectiunile tehnice ale autovehiculelor. Au fost retrase peste 500 de certificate de inmatriculare si peste 300 de permise de conducere, a anuntat Politia Romana.

PROMO


In cadrul actiunii din zilele de 13 si 14 noiembrie a.c., politistii au controlat 7.677 de autovehicule si au constatat 54 de infractiuni (42 la regimul circulatiei si 12 de alta natura).

De asemenea, politistii au aplicat 5.220 de sanctiuni contraventionale, dintre care 347 pentru deficiente ale instalatiilor de iluminare/semnalizare, 149 pentru deficiente ale sistemului de rulare, 62 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, 9 pentru deficiente ale sistemul de franare si 12 pentru deficiente ale mecanismului de directie.

Din totalul sanctiunilor, 3.836 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 481 pentru alte deficiente tehnice, 112 pentru neefectuarea in termen a Inspectiei Tehnice Periodice, 126 pentru utilizarea luminilor de ceata utilizate in alte conditii decat pe timp de ceata si 86 pentru abateri prevazute de alte acte normative.

Totodata, politistii au indisponibilizat 51 de autovehicule, au retinut 315 permise de conducere si au retras 542 de certificate de inmatriculare.

Activitatile de control au fost efectuate cu sprijinul specialistilor din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Roman.

Cresterea sigurantei rutiere are o influenta importanta si in industria de asigurari, in vederea reducerii accidentelor si, implicit, a daunelor auto achitate de asiguratori.

Astfel, cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor a lansat in vara acestui an a IV-a editie a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! care si-a propus sa aduca in prim plan pericolele oboselii la volan, alaturi de sfaturile obisnuite de siguranta rutiera. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.

544 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO