1asig.ro
1asig.ro

Politistii au retinut peste 1.000 de permise ale soferilor vitezomani

5 min. / 1.540 cuvinte
Politia Romana a derulat, in toata tara, timp de 3 zile, o actiune rutiera, pentru depistarea celor care incalca normele de circulatie. Incepand de vineri, toate radarele au fost scoase pe sosele, pentru depistarea celor care depasesc viteza legala.

PROMO


Pe toata durata activitatilor (in intervalul 28 - 30 iunie a.c.), politistii au aplicat aproape 11.000 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteza.

In trafic, in cele 3 zile, au fost retinute permisele de conducere a 1.027 de conducatori auto, care au calcat pedala de acceleratie peste limita legala.

In ceea ce priveste numarul de infractiuni rutiere, politistii au constat 135 de astfel de fapte.

Politistii au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale si cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe langa acestea, au utilizat si aparatele etilotest, etilometru si drugtest, pentru depistarea si sanctionarea celor aflati sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

In primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave inregistrate in tara noastra, ocupand locul trei in ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai putine decat in perioada similara a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai putine decat in perioada similara a anului trecut) si ranirea grava a altor 499 (cu 119 mai putine decat in perioada similara a anului trecut).

FII TREAZ LA VOLAN!

In acesta vara, pentru al patrulea an consecutiv, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor aduce in dezbatere importanta sigurantei rutiere in Romania in cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Aceasta editie se va desfasura intre 10 iulie si 10 septembrie 2019, se va concentra pe atragerea atentiei asupra pericolului oboselii la volan.

Lansat pentru prima data in vara anului 2016, proiectul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere in Romania si cresterea gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, indisciplina sau atitudini si actiuni ce le pot pune viata in pericol.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si pe pagina de Facebook @treazlavolan.

653 accesari