1asig.ro
1asig.ro

Politistii au retinut luni peste 450 de permise de conducere

5 min. / 1.540 cuvinte
Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt prioritati ale Politiei Romane. Astfel, politistii rutieri au desfasurat, luni - 8 ianuarie a.c., activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie, fiind retinute 453 de permise de conducere si retrase 178 de certificate de inmatriculare.

PROMO


"In ultimele 24 de ore, politistii au intervenit la 2.800 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au aplicat peste 7.000 de sanctiuni contraventionale, iar in urma actiunilor si interventiilor efectuate au constatat aproape 800 de infractiuni", se arata in comunicatul publicat marti de Politia Romana.

La data de 8 ianuarie a.c., 10.800 de politisti au actionat, la nivel national, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate 211 actiuni si s-a intervenit la 2.800 de evenimente, dintre care 2.353 au fost sesizate prin 112.

In urma activitatilor, au fost constatate 796 de infractiuni, iar 139 de persoane au fost surprinse in flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 17 persoane urmarite national sau international, iar in cauzele instrumentate au fost dispuse 48 de masuri preventive.

Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 7.163 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 2,32 milioane de lei.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Astfel, educatia rutiera este necesara pentru soferii din toate categoriile de varsta. Campania "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care au ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. In trafic, in principalele centre comerciale sau online, mesajele campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!" au ajuns, in aceasta vara, la soferii, pietonii, motociclistii si biciclistii din toata tara prin intermediul brosurii informative a campaniei, dar si prin intermediul infograficelor, a aplicatiei dedicate sau chiar a concursului "Cat de treaz esti in trafic?". Gasiti aici mai multe detalii.

4.091 accesari