1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Politele RCA au acoperit, acopera ...

Politele RCA au acoperit, acopera si vor acoperi in continuare 100% pagubele rezultate in accidentele auto

Contrar informatiilor vehiculate in spatiul public, modificarea legii aplicabile asigurarilor RCA NU va schimba principiul de baza al asigurarii - acela de a acoperi 100% pagubele survenite in urma accidentelor auto, a transmis UNSAR, printr-o postare pe LinkedIn.

Conform legii, toate companiile de asigurari din Romania vor continua sa acopere integral daunele, conform constatarilor si procedurilor legale in vigoare.

"Industria de asigurari NU vizeaza schimbarea legislatiei in sensul unei acoperiri partiale a daunelor de catre asiguratori. Societatile de asigurari din Romania urmaresc sa ofere produse si servicii care raspund nevoilor clientilor, iar politele RCA reprezinta o componenta importanta a pietei locale", mai atrage atentia Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

UNSAR si BAAR precizeaza ca NU au sustinut si NU vor sustine nicio modificare legislativa prin care asiguratii sa fie obligati sa acopere o parte a daunelor rezultate din accidente, atunci cand riscurile sunt acoperite de polite RCA valide.

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in anul 2019 a atins nivelul de aproximativ 3,78 miliarde de lei, in crestere cu circa 5% fata de anul precedent, conform raportului ASF. Pe parcursul anului trecut, prima medie a inregistrat o majorare de aproximativ 3%, in timp ce dauna medie a urcat cu 7%.

In total, pe clasa A10 (RCA + CMR) asiguratorii au achitat despagubiri in valoare de 3,19 miliarde de lei, ceea reprezinta 55% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale, fiind in crestere cu aproximativ 14% fata de anul precedent.