1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Politele PAD - un stimul pentru asigurarile facultative de locuinta

Romanii sunt informati doar intr-o mica masura referitor la modul de functionare si beneficiile asigurarii obligatorii de locuinte, alaturi de o polita facultativa. Odata cu intrarea in vigoare a legii, incertitudinile fata de succesul acesteia se pastreaza atat in randul clientilor, cat si al brokerilor de asigurare.

"Pe termen lung, baza de date obtinuta de un broker prin vanzarea politelor PAD poate deveni valoroasa, dar depinde in mare masura si de puterea de cumparare a cetatenilor la momentul respectiv", a declarat Bogdan ANDRIESCU, Presedintele UNSICAR.

"Fara un efort din partea tuturor celor implicati in mod direct si fara un ajutor din partea autoritatilor nu vom putea combate opinia cetatenilor despre asigurarea obligatorie", a declarat Cristian BALANICA, Director General, PIRAEUS Insurance Broker.

Mai mult, brokerii de asigurare care au posibilitatea de a intra in contact direct cu clientii pentru a putea vinde mai usor politele PAD, sunt limitati de valoarea comisionului actual. Insa o oportunitate pe care acestia o identifica este aceea de a-si crea o baza de date si de a putea vinde alte produse de asigurare.

"Poate ca reteaua unui broker reprezinta un avantaj din punct de vedere al raspandirii, dar comisionul este un handicap in prezent. Cu toate acestea, trebuie sa intelegem ca acest produs, chiar daca va mai suferi sau nu modificari, reprezinta un stimul important pentru piata de asigurari facultative de tip property", a explicat Cristian BALANICA.

"In teorie, brokerii cu o retea mai mare de agenti sunt avantajati, dar in practica putem face o analogie cu asigurarile RCA si CASCO. Toata lumea isi va incheia RCA pentru ca este obligatorie, insa nu toti doresc o polita CASCO chiar daca si-o pot permite si nu exista un grad de cuprindere semnificativ. Acei clienti care au polite facultative si care nu au avut daune, se asteapta ca la momentul incheierii unei noi polite facultative sa aiba o reducere de cel putin 20 EUR pentru a anula efectul politei obligatorii", a adaugat Presedintele UNSICAR.