1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Polita PAD disponibila pe ...

Polita PAD disponibila pe Ghiseul.ro

Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, prin Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) si Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunta semnarea protocolului ce permite integrarea asigurarii obligatorii impotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghiseul.ro. Protocolul a fost semnat miercuri, 29 martie, si are ca obiectiv cresterea rezilientei Romaniei in fata cutremurelor, alunecarilor de teren si a inundatiilor.

"Ne dorim ca Ghiseul.ro sa devina cel mai folosit instrument in relatia cetateanului cu administratia publica. Obiectivul este de a adauga cat mai multe servicii utile pentru cetateni pentru a creste in ritm accelerat numarul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esential pentru transformarea digitala a Romaniei. Digitalizarea genereaza mai mult decat progres tehnologic, ea ne aduce conectarea facila, in timp real, la serviciile relevante. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite si servicii publice digitale, prin acest pas, ii vom ajuta pe romani sa-si puna locuintele la adapost financiar in fata catastrofelor naturale. Alaturi de PAID, construim Romania Viitorului", a declarat Sebastian BURDUJA, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

Conform protocolului semnat ieri, prima etapa de implementare va presupune semnalarea pe portal a asigurarii obligatorii locuintelor impotriva dezastrelor naturale si redirectionarea in pagina care permite achizitia online.

"Transformarea digitala faciliteaza avansul Romaniei intr-o noua paradigma tehnologica, informationala si sociala. Ca autoritate de stat, ne bucuram sa colaboram cu mediul privat, mediul asociativ si comunitatile locale pentru a eficientiza acest proces. Parteneriatul cu PAID va face mai accesibila polita care asigura protectie financiara a locuintelor in fata dezastrelor naturale. Demersul nostru de a face din Ghiseul.ro marketplace-ul serviciilor de interes public merge mai departe, cu incredere si rezultate", a declarat Dragos-Cristian VLAD, presedintele ADR.

"Romania este o tara expusa dezastrelor naturale, iar protejarea financiara a locuintelor private, prin polita PAD, este esentiala pentru o reconstructie mai usoara dupa un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghiseul.ro este un pas important in accesibilizarea asigurarii. Ne bucuram si multumim ministerului de resort si ADR pentru deschidere si operativitate. Avem toata increderea ca acest demers este in beneficiul utilizatorilor platformei Ghiseul.ro", a declarat Nicoleta RADU, director general al PAID.

PAID este societatea infiintata prin Legea 260/2008, special pentru emiterea si administrarea asigurarilor obligatorii de locuinta si coordoneaza gestionarea si instrumentarea dosarelor de dauna.

Ghiseul.ro este o platforma administrata de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei si sustinuta de APERO - Asociatia pentru Plati Electronice din Romania.