1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Platile instant se propaga in ...

Platile instant se propaga in sistemul bancar romanesc - Intesa Sanpaolo Bank a implementat serviciul Plati Instant

Incepand de astazi, 6 octombrie 2022, grupul bancilor care furnizeaza Plati Instant clientilor proprii adauga un nou membru, Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din Romania a Grupului Intesa Sanpaolo. Succesul platilor instant in cadrul pietei de servicii financiare este validat atat prin cresterea continua a numarului de utilizatori ai serviciului, in cadrul fiecarei banci participante la Plati Instant, cat si prin cresterea numarului institutiilor care ofera serviciul clientilor proprii.

Intesa Sanpaolo Bank este a 9-a banca participanta la serviciul Plati Instant, alaturi de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comerciala Romana, Patria Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale - institutii financiare care contorizeaza o multitudine de efecte favorabile odata cu adoptarea platilor instant. Unul dintre acestea este consolidarea imaginii pe piata data de includerea in portofoliu a unui serviciu de ultima tehnologie, aliniat la tendintele europene si internationale in domeniu; un altul, foarte important, este retentia si fidelizarea clientilor, prin punerea la dispozitia acestora a unor servicii foarte apreciate si cerute de piata.

Serviciul este disponibil fara intrerupere (24/7), iar fondurile sunt transferate intre conturile clientilor instantaneu. Pot efectua plati instant atat persoane individuale, cat si juridice. Serviciul garanteaza efectuarea platilor si administrarea informatiilor atasate acestora in conditii de siguranta deplina, functionala si informatica. Serviciul Plati Instant presupune ca banii sunt transferati din contul bancar al debitorului in contul bancar al beneficiarului in maxim 10 secunde.

Pe tot mapamondul in general si in Uniunea Europeana in mod special, noua normalitate in platile de retail (respectiv platile comune, curente, ale consumatorilor si ale business-urilor, definite in Romania si ca plati de mica valoare, sub 50.000 de lei), tinde sa devina efectuarea acestora in timp real (transfer de fonduri instantaneu intre conturile platitorului si al destinatarului platii). Pentru ca aceste plati sa isi atinga pe deplin potentialul de substitut digital al platilor cu "bani gheata" este nevoie de crearea unui ecosistem, de reguli si instrumente electronice, de servicii conexe infrastructurii interbancare, asemenea unei autostrazi in care axul central are nevoie de elemente de legatura pentru a putea servi complet teritoriul pe care si pentru care a fost construita.

Caracteristicile platilor cash preluate de platile instant sunt reprezentate de caracterul 24/7 (pot fi efectuate oricand), de faptul ca sunt instantanee si ca ofera transfer imediat de valoare si de proprietate asupra sumelor, cu posibilitatea destinatarului platii de a folosi de indata fondurile in cauza pentru o noua plata sau pentru orice alt scop.

"Aderarea Intesa Sanpaolo Bank la grupul bancilor care au implementat serviciul de plati interbancare instant face parte din strategia noastra de digitalizare a produselor si serviciilor bancii. Prin serviciul Plati Instant le oferim clientilor nostri, persoane fizice si entitati economice, o noua experienta bancara si un nou mod de gestionare a banilor. Posibilitatea de a transfera bani, in timp real, oricand, inclusiv in afara orelor obisnuite de program, in deplina siguranta, catre alte banci din Romania, cred ca va fi curand noul standard de plata. Serviciul este disponibil pentru platile in lei efectuate prin intermediul aplicatiei Internet Banking I@Bank."- a declarat Dan SANDU, Director General Intesa Sanpaolo Bank.

"Ne bucuram ca Intesa Sanpaolo Bank s-a alaturat familiei bancilor care ofera Plati Instant, un club inovator si ambitios care depune eforturi importante pentru a dezvolta servicii de plata moderne, facile si sigure. Beneficiile acestor servicii vor fi contorizate atat de catre consumatorii finali, persoane fizice sau juridice, cat si de catre comerciantii care vor adopta noile tehnologii. Romania dispune de un potential substantial de dezvoltare a platilor instant. Efortul pentru aceste schimbari trebuie sa fie unul comun, atat al furnizorilor de servicii de plati, cat si al comerciantilor si institutiilor publice. Aceasta este modalitatea prin care putem evolua, ca industrie, aducand beneficii tuturor partilor implicate." - a declarat Sabin CARANTINA, Director General TRANSFOND.

Pentru consumatorii finali, usurinta in utilizare, dar mai ales caracterul instant de transmitere a fondurilor intre conturi aflate la banci diferite, sunt atributele definitorii ale serviciului. Acestea sunt completate de functionarea non-stop, dar si de standardele de maxima siguranta implementate si garantate de banci si de TRANSFOND. De la lansare (aprilie 2019) pana in prezent, serviciul Plati Instant in lei a functionat la intreaga sa capacitate, in parametri optimi, inregistrand o disponibilitate totala de peste 99,9%.

Platile instant pot fi utilizate pentru transferuri urgente de bani (instant), la orice ora din zi sau noapte, intre rude, prieteni, cunostinte, pentru colectare de fonduri (impartirea unei note de plata de ex.), pentru plata unor furnizori din on-line, fara a mai oferi datele personale/datele de pe card, pentru plata unor taxe, impozite, rate bancare in regim de urgenta, fara a mai fi limitati de programul bancii (cut-off banca).

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din Romania a Grupului Intesa Sanpaolo, cel mai important grup bancar din Italia - care ofera servicii familiilor, afacerilor si economiei reale - cu o prezenta internationala semnificativa. Modelul de afaceri distinctiv al Intesa Sanpaolo il pozitioneaza drept lider european in Wealth Management, Protection & Advisory, cu un focus special pe digital si fintech. Angajamentul puternic fata de aspectele ESG al Grupului include acordarea pana in 2025, de imprumuturi in valoare de 115 miliarde EUR pentru proiecte cu impact in comunitate sau ecologie si a 500 milioane EUR in contributii pentru a sprijini persoanele nevoiase, pozitionand Intesa Sanpaolo ca lider mondial in ceea ce priveste impactul social. Intesa Sanpaolo se angajeaza ca va avea un rezultat Net Zero pentru propriile emisii pana in 2030 si pana in 2050 pentru portofoliile sale de imprumuturi si investitii.

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul si operatorul Casei de Compensare Automata a platilor comerciale interbancare. Activitatea principala consta in furnizarea de servicii institutiilor financiare si financiar- bancare, in ceea ce priveste platile interbancare de retail in moneda locala si in euro, atat national cat si transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida si diversifica activitatea curenta, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de solutii complexe si performante in beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton in special, dar si ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronica si servicii de Arhivare Electronica.