1asig.ro
1asig.ro

Pierderile provocate de incendiile de vegetatie din SUA au atins 11,5 miliarde de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
Pierderile provocate de incendiile de vegetatie din SUA pentru industria de re/asigurari au atins un nivel de 11,5 miliarde de dolari, ceea ce face ca 2020 sa fie al treilea cel mai costisitor an din istorie pentru industria de profil. Nivelul pierderilor a fost indicat de banca de investitii Jeffries, care a analizat, printre altele, datele furnizate de gigantii Aon, Swiss Re si Munich Re, informeaza Artemis.

PROMO


La inceputul acestei luni, Aon nota ca pierderile asigurate pentru incendiile de vegetatie din vestul SUA, incluzand California, Colorado si Oregon, au depasit 8 miliarde de dolari, insa nivelul indicat de Jeffries (11,5 miliarde de dolari) este cel mai ridicat inregistrat pana in acest moment. In acest context, 2020 este al treilea cel mai costisitor an in ceea ce priveste incendiile din SUA, dupa 2017 (15 miliarde de dolari) si 2018 (20 de miliarde de dolari).

In octombrie 2020, noteaza Jeffries, pierderile provocate industriei de profil de incendiile de vegetatie din SUA au fost mai mici, insa evenimentele semnificative de la inceputul sezonului au jucat un rol important, iar analistii arata ca unele estimari anterioare privind pierderile au fost revizuite, ceea ce ar putea include si o parte din incendiile de vegetatie din august si septembrie.

Vremea severa, arata sursa citata, ramane cel mai important factor care contribuie la pierderile industriei de profil de pe urma catastrofelor din SUA. La randul sau, activitatea uraganelor joaca un rol important, principalele pierderi in acest sens fiind cele generate de uraganul Laura (6,7 miliarde de dolari), uraganul Sally (2,4 miliarde de dolari), uraganul Delta (2 miliarde de dolari) si uraganul Zeta (1,9 miliarde).

Pierderile asigurate provocate de incendiile de vegetatie ocupa locul al treilea, insa, avand in vedere ca sezonul de incendii inca nu s-a incheiat, nivelul pierderilor ar putea depasi inclusiv cele 11,5 miliarde de dolari indicate de Jeffries. Atat in 2017, cat si in 2018, ultimele doua luni ale anului au adus unele dintre cele mai mari pierderi. Noiembrie a fost o luna relativ mai linistita, insa incendiile de vegetatie continua sa afecteze California, iar nivelulul pierderilor ar putea sa creasca din nou.

1.437 accesari