1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Pierderile asiguratorilor in urma furtunii Eleanor pot ajunge la 1,6 miliarde euro

"Factura" asiguratorilor in urma furtunii Eleanor care s-a abatut asupra Europei Occidentale in data de 3 ianuarie 2018 este estimata la o valoare intre 1,1 - 1,6 miliarde euro, a anuntat compania de modelare a riscurilor catastrofale AIR Worldwide.

Cea mai mare parte din pierderi a survenit in urma rafalelor de vant foarte puternice care s-au abatut asupra Germaniei, Frantei, Marii Britanii, Elvetiei si Olandei.

De asemenea, AIR Worldwide noteaza un nivel mai scazut al pierderilor este de asteptat sa completeze "factura" asiguratorilor europeni si pentru daunele produse in Austria, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia si Suedia.

Eleanor (cunoscuta in Germania cu denumirea Burglind) - este cea de-a patra furtuna majora a sezonului care afecteaza partea de vest a Europei.

Potrivit AIR Worldwide, vantul a suflat cu o viteza de 160 km/ora in Irlanda - provocand inundatii de-a lungul coastei. Ulterior autoritatile britanice au anuntat rafale de vant de peste 160 km/ora in nordul Angliei si pe insula Wight (143 km/ora).

In acelasi timp, nordul Frantei (147 km/ora) si capitala tarii - Paris (108 km/ora) cat si importante teritorii din Germania (158 km/ora), Olanda (158 km/ora) si Elvetia (120 km/ora), sunt alte state ale Europei Occidentale care au fost "maturate" de Eleanor.

"Rafalele puternice de vand au provocat daune structurale la mai multe cladiri de pe teritoriul Irlandei, Marii Britanii, Frantei si Germaniei, unde mai multe acoperisuri au fost "suflate" de Eleanor", puncteaza reprezentantii AIR Worldwide.