1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Piata de leasing operational continua sa creasca

Piata de leasing operational a incheiat primul semestru depasind nivelul de 64.350 de unitati in administrare, ceea ce reprezinta un avans de 7,5% fata de finalul anului 2016, conform datelor publicate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational - ASLO.

In aceasta perioada au fost inmatriculate peste 9.200 autovehicule in leasing operational, ceea ce reprezinta o pondere de 17,5% din totalul de inmatriculari autoturisme si autoutilitare noi. Aceasta pondere a inregistrat o crestere de 9% fata de finalul primului trimestru.

"Primul semestru al anului 2017 confirma tendinta de consolidare a produsului de leasing operational full service ca o solutie inconturnabila de eficientizare a mobilitatii companiilor. Cresterea cu peste 30% fata de 2016 a ponderii inmatricularilor in leasing operational din totalul inmatricularilor de vehicule noi este o dovada in plus a notorietatii si atractivitatii acestei solutii." declara Dan BOIANGIU, Presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Porsche Mobility si Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 96% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Business Lease Romania, Hertz Lease, New Kopel Group, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, Unicredit Leasing Fleet Management iar membrii asociati sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass's Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.