1asig.ro
1asig.ro

Peste 100 de morti in urma inundatiilor severe si a alunecarilor de teren din India, Nepal si Bangladesh

5 min. / 1.540 cuvinte
Peste 4 milioane de persoane au fost fortate, in ultimele zile, sa isi paraseasca locuintele din India, Nepal si Bangladesh, in urma inundatiilor severe, arata Reuters, care subliniaza si ca peste 100 de persoane au decedat.

PROMO


Cel mai puternic impact al ploilor torentiale si al inundatiilor a fost resimtit, potrivit sursei citate, de Assam si Bihar, doua dintre cele mai sarace regiuni din India.

In Assam, arata un document guvernamental, aproximativ 4 milioane de persoane au fost stramutate, in ultimele 10 zile, din calea inundatiilor care ameninta in continuare regiunea de nord-est. Situatia este una critica, in conditiile in care, marti, 31 din cele 32 de raioane erau, potrivit autoritatilor din Assam, afectate de inundatii. Assam, renumita pentru industria de ceai, e afectata anual de inundatii severe.

Din pacate, meteorologii nu au vesti deloc bune, iar Assam, care investeste in fiecare an sume uriase in controlul inundatiilor, va fi afectata de ploi torentiale si in urmatoarele zile. Fenomenele meteo continua sa ameninte si Bihar, iar autoritatile din cele doua regiuni desfoasoara, alaturi de personalul paramilitar si cel militar, multiple operatiuni de salvare a localnicilor afectati.

Aflat abia la inceput, sezonul musonic va continua sa faca victime si pagube. Cert este ca inundatiile care lovesc anual sudul Asiei provoaca sute de decese si obliga milioane de oameni sa isi lase casele in urma. In urma cu doi ani, inundatiile din Nepal, India si Bangladesh au provocat moartea a 800 de persoane si au distrus sute de mii de locuinte si culturi agricole.

In Nepal, ploile torentiale au afectat o treime dintre raioane si, potrivit autoritatilor, au provocat moartea a cel putin 64 de persoane, alte 31 de persoane fiind date disparute. Cele mai multe dintre decese au fost provocate de alunecarile de teren care au maturat totul in cale. Anul trecut, inundatiile severe din Nepal au provocat moartea a cel putin 500 de persoane.

Situatia este grava si in Bangladesh, acolo unde, potrivit estimarilor initiale, 190.000 de persoane au fost evacuate din calea inundatiilor. Dintre acestea, cel putin 100.000 reprezinta refugiati Rohingya, care au lasat in urma violentele din Myanmar si s-au refugiat in Bangladesh. Inundatiile si alunecarile de teren au distrus si mii de adaposturi din taberele de refugiati, provocand moartea a doua persoane.

536 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO