1asig.ro
1asig.ro

Pericolele oboselii - in centrul editiei din acest an a campaniei FII TREAZ LA VOLAN!

5 min. / 1.540 cuvinte
Editia a patra a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, care va incepe oficial pe 10 iulie a.c., aduce in atentia soferilor un fenomen mai putin cunoscut, dar ale carui efecte pot fi la fel de periculoase ca ale consumului de alcool la volan: oboseala.

PROMO


Lipsa de somn are, asupra soferilor, efecte similare cu cele ale consumului de alcool, atrag atentia multiple studii si experimente. De exemplu, AAA Foundation for Traffic Safety atrage atentia ca soferii care pierd intre 1-2 ore din somnul de 7 ore recomandat isi dubleaza riscul de a avea un accident, iar soferii care pierd intre 2-3 ore din somnul recomandat de 7 ore isi cresc de 4 ori riscul de a avea un accident.

Lansat pentru prima data in vara anului 2016, proiectul FII TREAZ LA VOLAN! are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere in Romania si cresterea gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie, indisciplina sau atitudini si actiuni ce le pot pune viata in pericol.

Demersul a fost nominalizat, in 2017, in randul proiectelor europene cu impact insemnat in ceea ce priveste cresterea nivelului de siguranta rutiera, numarandu-se printre cele 100 de campanii participante la "Excellence in Road Safety Awards 2017".

In fiecare an, campania a fost intampinata cu entuziasm de catre soferi, dar si de ceilalti participanti la trafic. De altfel, comunitatea #treazlavolan a continuat sa se dezvolte organic si in afara editiilor oficiale ale proiectului. Pagina de Facebook a depasit, in a doua parte a lunii iunie, 10.000 de like-uri, iar in ultima luna, aceasta a raportat un reach organic de peste 148.000 de persoane si o crestere organica de +300 page likes.

A patra editie a campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!" se va desfasura intre 10 iulie si 10 septembrie 2019. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si pe pagina de Facebook @treazlavolan.

1.271 accesari