1asig.ro
1asig.ro
Perchezitii ample in Bucuresti si ...

Perchezitii ample in Bucuresti si Ilfov la mai multe service-uri care au supraevaluat costurile reparatiilor pe RCA

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii Directiei de Investigatii Criminale efectueaza, miercuri, 24 de perchezitii domiciliare, la societati comerciale care ar fi supraevaluat costurile reparatiilor efectuate in baza unor polite RCA, ceea ce a adus prejudicii companiilor de asigurari, dar si consumatorilor.

PROMO


"La data 31 martie 2021, politistii Directiei de Investigatii Criminale - I.G.P.R., in colaborare cu Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, efectueaza 24 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti si Ilfov, la sediile sociale si punctele de lucru ale unor persoane juridice", precizeaza IGPR.

Activitatile sunt derulate intr-un dosar penal in care se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Din cercetari au rezultat indicii ca, in perioada 2019-2020, mai multe societati comerciale, cu obiect de activitate efectuarea de reparatii si inchirieri auto, precum si comercializarea de piese de schimb, ar fi dezvoltat un mecanism infractional complex, prin care s-ar fi eludat dispozitiile legale si care ar fi avut ca rezultat supraevaluarea costurilor reparatiilor efectuate in baza unor polite RCA.

In acest mod, ar fi fost prejudiciate societatile de asigurare-reasigurare, aspect care ar fi determinat, ulterior, cresterea anuala, constanta, a pretului politei de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicule - RCA.

La operatiune, participa politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, specialisti criminalisti din cadrul Institutului National de Criminalistica si D.G.P.M.B. - Serviciul Criminalistic, precum si luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, actiunea a beneficiat de sprijinul specialistilor din cadrul Registrului Auto Roman - RAR, Garzii Nationale de Mediu si Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti si Ilfov.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a crescut cu 5% in 2020 fata de anul anterior, atingand valoarea de aproximativ 3,97 miliarde de lei. In acest timp, prima medie a inregistrat o diminuare cu aproximativ 2% - la 628 lei, in timp ce dauna medie a crescut cu 7% - la 9.005 lei.

3.279 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO