1asig.ro
1asig.ro
Pentru al patrulea an consecutiv, ...

Pentru al patrulea an consecutiv, campania de siguranta rutiera FII TREAZ LA VOLAN! se alatura initiativei europene ROADPOL Safety Days

5 min. / 1.540 cuvinte
Deoarece sustine eforturile de siguranta rutiera depuse la nivel european, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, prin intermediul comunitatii #treazlavolan, s-a alaturat, si in acest an, initiativei "ROADPOL Safety Days", cunoscuta in anii trecuti sub numele de "Project EDWARD - Ziua europeana fara nicio moarte pe sosele".

PROMO


Proiectul, sustinut de Comisia Europeana si desfasurat de Reteaua Europeana a Politiilor Rutiere, isi propune activitati si evenimente care ridica nivelul de consientizare al riscurilor la care sunt supusi soferii si pietonii in trafic, promovand un comportament echilibrat care conduce la respectarea regulilor pe sosele.

Anul acesta, campania de siguranta rutiera #treazlavolan, sub egida careia se promoveaza mesajul FII CALM LA VOLAN!, atrage atentia tuturor participantilor la trafic ca se supun riscurilor de a provoca accidente rutiere grave atunci cand adopta comportamente agresive. Prin urmare, in cadrul ROADPOL SAFETY DAYS, accentul va continua sa fie pus pe modul in care agresivitatea la volan creste riscul unui accident rutier: vor fi comunicate metode simple pe care soferii le pot aplica atunci cand se afla in trafic pentru a-si controla emotiile negative care ii pot pune in pericol atat pe ei, cat si pe ceilalti participanti la trafic. De asemenea, vor fi publicate si o serie de statistici privind numarul de accidente din Europa si din tara.

ROADPOL Safety Days incepe miercuri, 16 septembrie 2020, iar in cadrul acestuia se urmareste ca 17 septembrie 2020 sa devina o zi fara persoane decedate din accidente rutiere produse pe drumurile din Europa. In cadrul proiectului, institutiile, ONG-urile, dar si toti participantii la trafic din UE sunt invitati sa organizeze propriile "Road Safety Days" in orasele lor, dar si sa semneze un angajament care promoveaza responsabilitatea la volan.

Despre FII CALM LA VOLAN!

Desi reprezinta un risc greu cuantificabil in cifre, agresivitatea la volan creste semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, alaturi de factori precum oboseala, neatentie, alcool sau lipsa de experienta. Tocmai de aceea, in 2020, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a devenit FII CALM LA VOLAN!, avand ca obiective sa atraga atentia asupra pericolului agresivitatii la volan si sa contribuie la reducerea agresivitatii din trafic. Aceasta se desfasoara in perioada 15 iulie - 30 septembrie a.c.

Demersul "FII CALM LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, ISF - Institutul de Studii Financiare si FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor EUROINS Romania, GROUPAMA Asigurari, UNIQA Asigurari, OMNIASIG VIG, GRAWE Romania, DESTINE Broker, RENOMIA SRBA Insurance Broker, FUNK Broker, MIB - Millenium Insurance Broker, GARANTA Asigurari, GLOBASIG Broker, DAUNE Expert, LION Broker, AON Romania, DAW Management, OTTO Broker, GT MOTIVE, PRESTIGE Broker si HOBBIT Broker.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Asociatiei motoADN, Ford Mustang Romania, TATUC Serv Consulting, 5 to go si autopia.ro. Partenerii Stiintifici ai campaniei sunt PsihoTrafiQ - Asociatia de Psihologie si Siguranta Rutiera si Asociatia Respiro.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, ProMotor.ro, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro, AutoStiri.ro si AutoNapoca.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

195 accesari