1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Parteneriat educational intre Universitatea Danubius si Asociatia Romana de Fintech pentru primul program de master in FINTECH

Universitatea Danubius si Asociatia Romana de Fintech au semnat un acord de parteneriat in vederea lansarii si sustinerii primului master acreditat dedicat domeniului Fintech (dezvoltarea de produse si servicii financiare utilizand tehnologii inovative).

Astfel, Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor va asigura cursuri de inalta calitate si expertiza profesionala intr-un domeniu de mare viitor.

Studentii/absolventii vor beneficia de programe de practica si oportunitati de angajare multidisciplinara pe piata muncii in companii fintech romanesti si internationale, in domeniul fianciar-bancar si in institutii de reglementare financiara, evenimente dedicate pe diverse teme Fintech, plasarea in situatii reale de munca. Asociatia Romana de Fintech va fi implicata in Consiliul Consultativ al masterului si asigurarea de lectori cu mare experienta in domeniu.

Scopul acordului de colaborare il reprezinta dezvoltarea de cunostinte si aptitudini specifice pentru o cariera profesionala de succes, managementul nevoilor de dezvoltare profesionala si al proceselor de afaceri, promovarea exemplelor de buna practica, sustinerea inovarii in domeniul economic-financiar si al tehnologiilor facilitatoare de succes pentru companii pe plan international.

Cosmin COSMA, Presedintele Asociatiei Romane de Fintech declara: "Educatia si dezvoltarea unor specialisti in domeniul Fintech din Romania face parte din misiunea intrinseca a Asociatiei Romane de Fintech. Ne bucuram sa sprijinim acest program la Universitatii Danubius si speram ca acesta sa atraga cati mai multi aspiranti in a avea o cariera de succes intr-un domeniu atat de interesant si de viitor."

Andy PUSCA, Presedintele Universitatii Danubius: "Ne bucuram ca Asociatia Romana de Fintech ne sustine in dezvoltarea acestui master si ne asigura premizele de conectare a studentilor nostrii la know-how-ul specialistilor si expertiza companiilor de profil. Domeniul Fintech este prezent in viata de zi cu zi iar nevoia de a dezvolta noi competente, de a sustine noi planuri de cariera pentru actualii sau viitorii economisti este esentiala atat pentru acestia cat si pentru companiile unde lucreaza."

Toate detaliile despre acest program de master se pot regsi la https://www.univ-danubius.ro/facultatea-de-stiinte-economice/programe-de-master.

Asociatia Romana de Fintech - RoFin.Tech a fost fondata in ianuarie 2020 si reuneste in prezent 20 de membri ce reprezinta start-up-uri si scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are doua obiective fundamentate inca de la fondarea ei: conectarea asociatiei la autoritatile financiare nationale si europene ce pot impacta industria fintech, educatia dezvoltarea domeniului Fintech, dar si crearea si facilitarea cat mai multor oportunitati de dezvoltare pentru membrii asociatiei.

Universitatea Danubius ofera cursuri de licenta si de master in domeniile drept, stiinte economice si administrarea afacerilor, comunicare si relatii internationale, psihologie si asistenta sociala si media digitala. Universitatea Danubius este o institutie de invatamant superior non-profit, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, acreditata prin Legea nr. 409/2002. Universitatea Danubius promoveaza cunoasterea si inovarea prin oferirea unei experiente unice de invatare, cercetare si dezvoltare, indiferent de varsta, experienta, nivelul de cunoastere sau forma de pregatire a studentilor si clientilor sai.