1asig.ro
1asig.ro

Parteneriat MARSH - AXA XL pentru o asigurare destinata companiilor specializate in livrarea produselor in aceeasi zi

5 min. / 1.540 cuvinte
MARSH a anuntat lansarea MARSH DeliveryPRO, o solutie de asigurare personalizabila, care le permite companiilor din SUA sa raspunda cu mai mare eficienta cererii tot mai mari pentru livrarea produselor in aceeasi zi. Iar asta, in contextul in care, pe fondul pandemiei COVID-19, tot mai multe companii folosesc soferi din terte surse, angajati cu masini personale sau antreprenori independenti pentru a raspunde unei cresteri uriase a cererilor de livrare la domiciliu, noteaza Reinsurance News.

PROMO


In aceste cazuri, potrivit sursei citate, sunt folosite propriile vehicule ale soferilor, insa actuala asigurare auto de raspundere comerciala pentru astfel de livrari poate fi greu de incheiat si, mai mult decat atat, se bazeaza, de multe ori, pe modele invechite, cum ar fi veniturile realizate in anul precedent, ceea ce duce la costuri ineficiente. Pentru a aborda aceste probleme, MARSH a colaborat cu AXA XL si Arity pentru a crea o solutie de asigurare tip usage-based, cu prime calculate in functie de distanta parcursa.

Nu conteaza daca soferul livreaza o pizza sau 10 sau daca face o oprire sau 8, nu conteaza nici daca livrare produse in valoare de 7 dolari sau 250 de dolari. Riscul este determinat de numarul kilometrilor parcursi, nu de valoarea livrarii sau de numarul de opriri. Polita actioneaza ca acoperire auto principala atunci cand soferul este implicat intr-o livrare activa, prima de asigurare fiind calculata in functie de numarul kilometrilor parcursi pentru a efectua livrarea respectiva.

"Multe companii au fost nevoite sa-si consolideze serviciile de livrare existente sau sa transforme, rapid pe fondul pandemiei globale COVID-19, serviciile de vanzari in persoana, in servicii de livrari la cerere. Chiar si atunci cand criza va lua sfarsit, acest tip de livrari va continua, probabil, sa creasca. Cu MARSH DeliveryPRO, companiile pot accesa o asigurare bazata pe utilizare (usage-based), sa plateasca doar pentru ceea ce au nevoie si sa raspunda cererilor tot mai numeroase de livrare", spune Robert BAUER - Head of US Sharing Economy and Mobility Practice, Marsh.

"AXA XL si-a luat angajamentul de a oferi solutii personalizate care sa abordeze riscurile emergente, in special in economia de partajare si spatiul de mobilitate. Relatia noastra cu inovatorii din tehnologie si cu companiile solide pe partea de distributie, cum ar fi Arity si MARSH, ne permite sa raspundem nevoilor in continua schimbare ale clientilor nostri", puncteaza Chris KOPSER - President of Global Risk Management, AXA XL.

"Expertiza noastra in analiza datelor de mobilitate ne ajuta sa intelegem cum se comporta o persoana in timp ce se afla la volan, indiferent daca masina este folosita in scop personal sau pentru o livrare. Acest lucru le ofera companiilor un control mai mare, dar si posibilitatea de a angaja direct soferi pentru livrare si de a colabora direct cu acestia. Arity se mandreste sa joace un rol in furnizarea de solutii inovatoare care sa le permita companiilor sa se adapteze rapid si sa isi gestioneze eficient costurile de asigurare, oferind in acelasi timp protectie individuala pentru soferii care realizeaza livrari cu masinile personale", arata si Gary HALLGREN - President, Arity.

Mai multe detalii despre MARSH DeliveryPRO, AICI.

451 accesari