1asig.ro
1asig.ro

PRBAR a lansat primul produs de microasigurare property, in parteneriat cu EUROINS si CITY

5 min. / 1.540 cuvinte
PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare a anuntat lansarea primului produs de Microasigurare Property pentru persoanele fizice, care sa vina in completarea politei de asigurare obligatorie a locuintei - PAD.

PROMO


Anuntul a fost facut vineri in cadrul Conferintei Anuale PRBAR, organizata anul acesta la Hotel Iaki din Mamaia.

Cristian BALANICA, Director Executiv PRBAR, a amintit ca Patronatul a lansat proiectul privind dezvoltarea si implementarea conceptului de microinsurance in parteneriat cu asiguratorii in cadrul Conferintei PRBAR din urma cu un an, de la Breaza (editia I).

"Onorand promisiunea transmisa in cadrul evenimentului de anul trecut si urmarind trendul favorabil al acestor tipuri de asigurari la nivel mondial, PRBAR lanseaza oficial in parteneriat cu EUROINS si CITY, in cadrul Conferintei PRBAR din acest an, primul produs de Microasigurare property PF care sa vina in completarea PAD", a declarat Cristian BALANICA.

"In acest sens protocolul incheiat de PRBAR si EUROINS/ PRBAR si CITY care are drept scop dezvoltarea, lansarea, implementarea, promovarea si vanzarea produsului de microasigurare - Asigurarea facultativa a locuintei la prim risc, a fost dezvoltat in baza propunerii PRBAR prin SAFETY Broker ca manufacturer al acestuia, in calitate de membru fondator PRBAR, urmand structura, specificatiile si cerintele tehnice transmise de SAFETY Broker si tinand cont de datele interne si istoricul tehnic al EUROINS Romania, respectiv CITY Insurance", a adaugat acesta.

Potrivit lui Cristian BALANICA, dezvoltarea si implementarea acestui produs vine in stransa legatura cu demersurile PRBAR cu privire la modificarile legislative privind Legea PAID, demarate in primavara anului trecut, dar si tinand cont de Protocolul de colaborare incheiat de PRBAR cu PAID, in cursul lunii iulie 2018, care are drept scop principal asigurarea retentiei si dezvoltarea portofoliului de asigurari de tip PAD, intermediate de catre membri PRBAR, dar si cresterea gradului de cuprindere in asigurare, in zonele geografice cu un procent nerelevant privind aceasta clasa de asigurare.

Atat PRBAR, cat si PAID vor concepe si derula programe specifice, campanii de informare la nivel national si vor depune toate diligentele necesare realizarii scopului propus prin parteneriat.

"Avem convingerea ca prin abilitatea si prezenta numeroasa la nivel teritorial a fortelor noastre de vanzare vom reusi sa avem un produs de Microasigurare promovat corespunzator pe un anume segment de adresabilitate si astfel sa marcam punctele strategice care au stat la baza dezvoltarii acestui proiect", a afirmat Cristian BALANICA

Conform acestuia, avantajele produsului sunt: produs simplu si usor vandabil, emitere facila si prima de asigurare competitiva.

Obiectul asigurarii il reprezinta cladirile cu destinatie de locuinta, anexe si dependinte ale acestora, instalatiile / echipamentele care deservesc cladirile asigurate.

Piata tinta este formata din proprietarii de locuinte, cu venituri mici si medii care doresc suplimentarea riscurilor acoperite de polita obligatorie.

Pretul microasigurarii pentru 12 luni este de 5 euro si are o suma maxima asigurata de 10.000 euro.

Riscuri asigurate:
- incendiu
- explozie urmata de incendiu
- fenomene atmosferice
- greutatea stratului de zapada/gheata si/sau avalansa
- avarii accidentale ale instalatiilor de apa.
- suplimentar, EUROINS acorda o indemnizatie lunara pentru o perioada de maxim trei luni consecutive pentru relocare temporara, ca urmare a producerii unui risc catastrofal (cutremur de pamant, alunecari de teren si inundatii din cauze naturale)

2.799 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO