1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

PERILS: Pagubele provocate industriei de re/asigurari de furtunile Dragi si Eberhard, coborate la 772 milioane de euro

Pierderile provocate industriei de re/asigurari de furtunile Dragi si Eberhard, care, in martie, au facut ravagii in Europa, au fost coborate la 772 de milioane de euro - o scadere de 26 de milioane de euro in comparatie cu ultima estimare -, arata PERILS AG, care a realizat o noua estimare bazata pe informatiile colectate de la companiile de asigurari care opereaza in regiunile afectate.

Cele doua fenomene au lovit Europa in perioada 9-10 martie, iar PERILS AG estima initial, in aprilie 2019, pierderi de 740 de milioane de euro pentru industrie, cifra ridicata, in iunie, la 798 de milioane de euro.

Dragi, care a afectat Europa in data de 9 martie, a fost mai slaba ca intensitate comparativ cu Eberhard, care a lovit a doua zi, ambele evenimente afectand zone din Marea Britanie, Franta, Olanda, Luxemburg, Belgia, Germania si Elvetia. Estimarile initiale AIR Worldwide aratau ca doar Eberhard provocase pierderi de 1,5 miliarde de euro - 600 de milioane de euro reprezentand pagubele produse in Germania, la nivel property. Astfel, piata anticipa un impact combinat de 1,15 miliarde de euro in urma celor doua furtuni, care ar fi afectat anumite contracte de reasigurare.

Estimarile PERILS AG combina impactul celor doua evenimente, avand in vedere dificultatile in a depista pierderile asigurate specifice unor astfel de furtuni care au avut loc intr-un timp atat de scurt. Acum, cea mai recenta estimare PERILS, 772 de milioane de euro, e sub nivelul asteptarilor pietei, ceea ce ar sugera o interpretare gresita a modelelor si datelor la momentul producerii evenimentelor. Impactul combinat al celor doua furtuni reprezinta unul dintre cele mai costisitoare momente ale anului 2019 si arata ca, dupa cele doua furtuni, re/asiguratorii europeni s-au confruntat cu "pierderi relativ benigne."