1asig.ro

PERILS: Industria britanica de asigurari, pierderi de 650 de milioane de lire sterline dupa inundatiile si furtunile din iarna

5 min. / 1.540 cuvinte
Pierderile provocate industriei britanice de asigurari de inundatiile din prima parte a anului 2020 au fost estimate la 297 de milioane de lire sterline (350 de milioane de dolari), arata PERILS, care subliniaza ca, per ansamblu, inundatiile si furtunile din iarna au provocat pierderi de 650 de milioane de lire sterline (810 milioane de dolari). PERILS sustine ca estimarea pentru pierderile provocate de inundatii acopera doar evenimentele care au avut loc in perioada 9 - 29 februarie 2020.

PROMO


Impactul inundatiilor a inceput, noteaza PERILS, cu furtuna Ciara (cunoscuta si sub numele de Sabine) si a continuat cu furtunile Dennis si Jorge. In Marea Britanie, insa, inundatiile incepusera deja in noiembrie 2019, cand regiuni vaste din nord au fost inundate, si au continuat cu episoadele din decembrie 2019 si ianuarie 2020, care au lovit inainte de Ciara (februarie). Inundatiile din perioada 9 - 29 februarie au lovit cu precadere in Anglia si Tara Galilor, afectand, la un alt nivel, si Irlanda de Nord si Scotia.

Analizand cererile de despagubire primite de companiile de asigurari afectate de inundatii, PERILS sustine ca estimarea sa initiala pentru pierderile asigurate pe segmentul property, dupa inundatiile din februarie 2020, este de 297 de milioane de lire sterline. Inundatiile au distrus, total sau partial, aproximativ 4.800 de proprietati. Sistemele de aparare impotriva inundatiilor implementate de autoritatile locale au reusit sa limiteze pierderile pentru industria de re/asigurari, care, altfel, ar fi fost mult mai mari.

Potrivit PERILS, inundatiile din februarie 2020 reprezinta, pentru industria britanica de asigurari, cel mai costisitor astfel de eveniment de la inundatiile din decembrie 2015, care au adus pierderi de 1,1 miliarde de lire sterline. Pierderile din februarie 2020, cele provocate de inundatiile din noiembrie 2019, precum si alte pierderi pe segmentul property produse de furtunile de iarna au lasat in urma, arata PERILS, o nota de plata de 650 de milioane de lire sterline (810 milioane de dolari) pentru industria britanica de profil.

336 accesari