1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Otto Broker a depasit anul trecut ...

Otto Broker a depasit anul trecut cota de 1% din piata de profil

Compania Otto Broker detinea la finele anului trecut, conform datelor ASF, o cota de piata de 1,07% si locul 22, de la 0,88% si locul 26 in 2020.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, veniturile din activitatea de intermediere au sporit cu 55%, la 19,74 milioane de lei, iar profitul net s-a dublat, la 872.999 lei.

"In 2021 s-au agregat mai multe efecte pozitive ale actiunilor noastre si ale evolutiei generale a pietei. In vanzari am crescut in special pe Divizia Corporate, care reprezinta acum mai bine de 1/3 din business. De asemenea, portofoliul de asigurari facultative a crescut semnificativ si in retail, ca urmare a investitiilor consistente si constante facute in educatia angajatilor nostri, in sisteme informatice si comunicare de marketing. Nu in ultimul rand, evolutia pietei RCA in trimestrul 4 si schimbarea comportamentului de consum a clientilor retail pe linia RCA a contribuit intr-o masura de cateva procente la cresterea de venituri inregistrata de noi in 2021. Preocuparea pentru eficienta a fost de asemenea o constanta in activitatea noastra de-a lungul timpului, astfel incat si rezultatul final a fost semnificativ mai bun. Speram ca 2022 sa fie un an cu o evolutie buna si, odata cu maturizarea si stabilizarea pietei RCA, sa ne putem continua planurile de investitii in dezvoltarea liniilor de asigurari facultative - retail si corporate, precum si a serviciilor pentru clienti."

Compania a fost infiintata in anul 2001, are un capital social de 211.000 lei si este controlata de catre Victor Sraer, conform datelor de la Registrul Comertului.

Otto Broker detine si 20% din i-Asigurare Mobile SRL, o platforma de asigurari self-service infiintata in anul 2011.

Potrivit ASF, brokerii au intermediat in 2021 aproape 70% din volumul primelor subscrise de asiguratori, care a atins 14,2 miliarde de lei (+24% fata de 2020).