1asig.ro
1asig.ro

Otilia MIHAI: Intermediarii in asigurari au pus mai mult accent pe asigurarile facultative

5 min. / 1.540 cuvinte
2017 a fost un an cu mult mai multe eforturi si costuri, dar cu mai putine venituri. Totodata, intermediarii au pus mult mai mult accent pe asigurarile facultative, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Otilia MIHAI, Director General al Consultant AA Broker de Asigurare.

PROMO


Intrebata cum caracterizeaza anul 2017, Otilia MIHAI a raspuns: Un an cu mult mai multe eforturi si costuri si cu mai putine venituri. Un an dificil, in care s-a simtit influenta RCA-ului. Nu au fost prea multi cei care au prevazut ca dupa ridicarea plafonarii, tarifele se vor reduce atat de mult. Insa, cum in orice criza exista si oportunitati, fiind presati de comisioane foarte mici la RCA, de noi costuri impuse de normele ASF, intermediarii in asigurari au pus mult mai mult accent pe asigurarile facultative".

In ceea ce priveste prognozele pentru 2018, Otilia MIHAI anticipeaza ca va fi un an al schimbarilor in care provocarile legislative vor pune anumite probleme unor brokeri.

"Consider insa ca pregatirea profesionala si educatia financiara vor fi in centrul atentiei astfel incat nivelul calitatii serviciilor va creste (chiar daca acest lucru presupune si o triere a intermediarilor) si implicit ponderea asigurarilor facultative va continua sa creasca", a adaugat oficialul Consultant AA.

1.991 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO