1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Orice tip de polita de asigurare de viata de la John Hancock Financial, doar cu monitorizare fitness a asiguratului

John Hancock Financial, una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din America de Nord, va comercializa exclusiv polite de asigurare care includ si monitorizarea digitala a activitatii fizice (fitness) a asiguratilor, indiferent de tipul politei, arata Business Insurance Mag, in editia electronica, citand un raport BBC News.

Astfel, toate politele furnizate de John Hancock Financial vor fi "interactive", cu monitorizarea fitness a asiguratilor prin intermediul unui smartwatch, al unui gadget FitBit sau cu ajutorul altor dispozitive de acest tip, asiguratii urmand sa beneficieze de reduceri si premii daca isi indeplinesc obiectivele sportive.

Potrivit sursei citate, John Hancock Financial a oferit prima polita interactiva in 2015, iar astazi, la 3 ani distanta, acest model va fi aplicat tuturor politelor din portofoliul gigantului J.H.F.. Dupa cum era de asteptat, politele interactive cu monitorizare fitness au starnit controverse.

Nu putini sunt cei care sustin ca J.H.F. se va folosi de monitorizarea fitness pentru a sanctiona asiguratii care nu isi indeplinesc obiectivele. "Statul american, renumit pentru supravegherea distopica, va imbina asigurarea cu batjocura la adresa celor supraponderali", sustin reprezentantii Open Markets Institute.

Pe de alta parte, John Hancock Financial subliniaza, conform sursei citate, ca asiguratii nu vor fi nevoiti sa inregistreze rezultatele fitness pentru a demonstra ca sunt eligibili pentru o acoperire prin asigurare, desi asiguratii care nu vor face acest lucru nu vor beneficia de eventuale reduceri si/sau premii.

Potrivit BBC News, compania de asigurari Vitality, unul dintre partenerii internationali ai asiguratorului John Hancock Financial, promoveaza, la randul sau, programele interactive, oferind, impreuna cu politele de asigurare, dispozitive portabile la preturi promotionale.

John Hancock Financial sustine ca este prea devreme pentru a putea spune daca programele interactive Vitality au dus la o reducere a numarului de dosare de dauna, dar subliniaza ca datele preliminare arata ca asiguratii Vitality au trait cu 13-21 de ani mai mult decat restul populatiei asigurate.