1asig.ro
1asig.ro

Ora de Risc: Ce faci cand ai o dauna auto si de ce este importanta siguranta rutiera?

5 min. / 1.540 cuvinte
Accidentele auto sunt in top trei riscuri percepute de romani, arata un barometru UNSAR-IRES, iar Romania este tara cu cea mai mare rata a daunei din Europa Centrala si de Est, conform unei analize XPRIMM. In acest context, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM Sergiu COSTACHE a discutat cu invitatatii sai Marius Catalin ION - Director Executiv, DAUNE.EXPERT - si Oana RADU - PR & Communication Manager, APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor) - despre ce trebuie sa faci atunci cand ai o dauna auto, dar si care sunt noutatile editiei a V-a a Campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!" din acest an.

PROMO

AUDIO:


Are loc un accident auto, ce pasi trebuie sa urmeze cei doi soferi pana la primirea despagubirii?

"In primul rand se incheie un constat amiabil, iar daca acesta nu se poate incheia, pentru ca au fost implicate mai mult de doua masini in accident sau exista o vatamare corporala sau pe langa mai exista si alte bunuri mobile sau imobile avariate, atunci trebuie sa ne adresam politiei pentru autorizatia de reparatii, a procesului de reparatii si a anexei 2. Ulterior se constata dauna cu avizare in prealabil prin modalitati agreate de asiguratorul vinovatului prin e-mail, call center sau prin posta. Dupa ce se obtine procesul verbal de constatare a daunei se introduce masina in service si depunerea cererii de despagubire cu raspuns din partea asiguratorului", a precizat Marius Catalin ION.

"In cadrul serviciului nostru, clientii au la dispozitie un serviciu de call center dedicat si aplicatia mobila Daune Expert care ajuta inca de la inceputul producerii accidentului cu informatii privind cu ce documentele trebuie sa plece de la accident si pasii pe care trebuie sa ii urmeze. De asemenea, daca autovehiculele devin nedeplasabile oferim masini de tractare gratuit pana locatia indicata de catre pagubit sau vinovat. Ulterior cazul este preluat de catre un consilier dedicat care il va ajuta insotindu-l inclusiv fizic la deschiderea dosarului de dauna la asigurator si ii va oferi suport pana la finalizarea dosarului", a completat oficialul DAUNE EXPERT.

Recent, compania a lansat un produs nou de suport al clientilor la locul accidentului prin aplicatie mobila si call center dedicat intitulat ARODEC by Daune Expert.

"Costurile pentru acest produs cu valabilitatea de sase luni este 39 de lei, iar pentru valabilitate de 12 luni este 49 de lei. Prin acest serviciu clientii au siguranta ca cineva le este alaturi si sunt feriti de orice bataie de cap. Aplicatia Daune Expert functioneaza de cinci ani de zile si este disponibila atat pe Android cat si pe iOS, iar in acest moment avem 200.000 de clienti in portofoliu. Serviciul ARODEC se poate cumpara de pe web de pe arodec.daune.expert", a completat el.

Conform reprezentantului DAUNE EXPERT, in perioada urmatoare, focusul companiei va fi pe consolidarea acestui nou produs lansat pe perioada starii de urgenta. "In perioada starii de urgenta am inteles ca trebuie sa avem o solutie pentru clientii nostri care vor sa cumpere acest produs si asa a luat nastere acest proiect. Daune Expert, produsul nostru traditional este un produs pe care il vindem exclusiv prin canalele de brokeri, iar acest lucru este o alta provocare pe care".

In contextul numarului mare de accidente de pe soselele din Romania si a nevoii de informare a soferilor privind siguranta in trafic, APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor) demareaza in perioada 15 iulie-30 septembrie cea de-a V-a editie a campaniei "Fii Treaz la Volan", a carei tema principala vizeaza agresivitatea in trafic.

"Editia de anul acesta incepe in mod traditional pe 15 iulie si se deruleaza pana la finalul lunii septembrie. Este editia a V-a, iar de la o editie la alta proiectul s-a dezvoltat si bucuria noastra este ca aceasta crestere a fost organica - atat de la sustinerea primita din partea publicului, cat si de la sustinerea partenerilor. Putem spune ca aceasta campanie deja a demarat desi ea oficial incepe de 15 iulie, atat prin campania de stickere cat si printr-un sondaj pe care il derulam online si care are peste 5.000 de respondenti. Sondajul testeaza nivelul de agresivitate sau nervozitate in trafic", a spus Oana RADU.

Ce noutati aduce campania din perspectiva publicului vizat?

"Tema de anul acesta este fenomenul cunoscut ca road rage sau cat de periculoasa este agresivitatea la volan, cat de periculoase cunt comportamentele care deriva din aceasta, avem si un psiholog care se ocupa de analiza emotiilor si a modului in care acestea ne impacteaza felul in care conducem. Vom avea si date din studii realizate pe aceasta tema. In ceea ce priveste publicul ne adresam atat soferilor cat si motociclistilor, biciclistilor si utilizatorilor de trotinete si pietonilor", a completat oficialul APPA.

O alta noutate a campaniei este brosura care devine, in acest an, "Codul Bunelor Maniere in trafic". Aceasta va include, printre altele, ilustrarea regulilor nescrise de politete din trafic, neprecizate in legislatie, dar care contribuie la o atmosfera mai calma si la un trafic fluidizat, dar si elemente de baza privind pericolul agresivitatii la volan si cum poate fi evitata.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Puteti asculta programele RFI pe urmatoarele frecvente: 93.5 FM (Bucuresti), 94 FM (Craiova), 91.7 FM (Cluj), 97.9 FM (Iasi), 89 FM (Sibiu), 96,9 FM (Timisoara) si 107.3 FM (Chisinau) sau online, accesand site-ul www.rfi.ro.

Inregistrarea AUDIO a emisiunii Ora de Risc poate fi ascultata si AICI.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

415 accesari