1asig.ro
1asig.ro

OTTO Broker atrage 4 milioane euro de la fondul de investitii The Foundations 1.0 SEE

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania OTTO Broker de Asigurare va beneficia de o infuzie de capital de 4 milioane de euro de la fondul de investitii The Foundations 1.0 SEE (TF1). Noul asociat al OTTO Broker urmeaza sa fie supus aprobarii de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

"Fondul de investitii The Foundations 1.0 SEE (TF1) va detine 50% din OTTO Broker", a declarat, pentru 1asig.ro, Victor SRAER, Managing Partner al OTTO Broker, adaugand faptul ca cei 4 milioane de euro vor fi primiti in transe.

Acordul de investitie este primul de acest gen in piata de brokeraj de asigurari din Romania, iar capitalul angajat este destinat dezvoltarii accelerate a directiilor strategice ale companiei.

"Investitia TF1 valideaza directiile strategice pe care le urmam consecvent de cativa ani. Vom utiliza capitalul atras pentru a accelera proiecte prin care sa oferim clientilor nostri servicii de brokeraj intr-un mod mai simplu, mai accesibil si peste standardele obisnuite de calitate. Proiectele vor viza cu prioritate investitii in oameni si tehnologie. Ne propunem sa ajungem in TOP 10 brokeri de asigurare in 2016", a declarat Victor SRAER, Managing Partner, OTTO Broker.

TF1 este un fond de private equity, operational din toamna anului 2014 si care investeste in IMM-uri din Europa de Sud Est (Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Serbia), fiind unul dintre putinele fonduri locale de private equity ridicate in ultimii ani pentru a deservi aceasta regiune. Investitorii principali ai TF1 sunt Fondul European de Investitii (FEI) si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), alaturi de companii specializate de investitii, fonduri mutuale si investitori privati.

"Avem certitudinea ca OTTO Broker are capacitatea de a deveni un lider in piata de brokeraj a asigurarilor din Romania. Este o piata in care capitalul, profesionalismul si expertiza institutionala a TF1 vor completa apetitul pentru performanta al partenerului nostru. Tintim impreuna implementarea unor noi standarde de calitate a serviciilor oferite clientilor si partenerilor, care sa conduca la ridicarea nivelului general de incredere, intelegere si utilizare a produselor de asigurari", a declarat Sorin PANTURU, Managing Partner, The Foundations.

In aceasta tranzactie, compania OTTO Broker a fost asistata de Mihai A. Pop si firma de avocatura bpv GRIGORESCU-STEFANICA, iar The Foundations 1.0 SEE, de Bulboaca si Asociatii (juridic), PwC (financiar) si NNDKP Tax (fiscalitate).

OTTO Broker activeaza pe piata de brokeraj de asigurare incepand din 2001 si este, in prezent, cel mai mare angajator din brokerajul din Romania, cu o echipa de 130 de angajati. Compania ofera solutii de asigurare si de management al riscului atat clientilor de retail, cat si celor din zona corporate, prin cele doua divizii specializate:

- Divizia de Retail, cu acoperire regionala, este prezenta preponderent in cele mai importante centre comerciale din tara.

- Divizia Corporate este specializata in asigurari de credite comerciale si garantii, asigurari de raspunderi civile si produse «custom-made» pentru proprietati sau riscuri auto.

OTTO Broker este membru al International Credit Brokers Association (ICBA), cel mai mare parteneriat global de brokeri de asigurare de credit comercial.

The Foundations 1.0 SEE este sustinut de Fondul European de Investitii (FEI), printr-un mandat al Comisiei Europene din cadrul programului pentru cresterea competitivitatii si inovatiei (Competitiveness and Innovation Framework - CIP Programme).

4.535 accesari